Banyoles programa més de 200 activitats turístiques per aquest any

Hi haurà novetats com jugar a ser científics o conèixer les tortugues

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat la programació d’activitats turístiques per aquest any. La guia inclou més de 200 activitats tant de natura com de coneixement de l’entorn, del Barri Vell i del territori a través de visites guiades, activitats de descoberta, tallers, activitats familiars, activitats esportives o visites teatralitzades. Les activitats s’iniciaran aquesta setmana coincidint amb la Setmana Santa i es repetiran els caps de setmana i festius fins Nadal.
Entre les novetats, hi ha l'activitat 'Fem de científics a l'Estany, descobrim el plàncton' de captura i observació amb microscopis o 'Seguint les passes de la tortuga d'estany' així com una visita teatralitzada nocturna de llegendes i costums amagats a la ciutat.
 
Les activitats programades per l’Oficina de Turisme són "fruit d’un treball conjunt entre el sector públic i el sector privat en l’organització d’activitats de dinamització vinculades al coneixement de la natura i del patrimoni", segons ha destacat la regidora de Promoció Econòmica, Joana Vilà. També ha remarcat estan pensades per "generar moviments de visitants entre l’Estany i el Barri vell i projectar una imatge de turisme natural i patrimonial de qualitat”.

En total, s’han programat 221 activitats que es portaran a terme tots els caps de setmana, ponts i festius des de Setmana Santa fins a mitjans de desembre. Són diferents activitats i visites guiades del territori tant organitzades per l’Oficina de Turisme de Banyoles com des dels Museus de Banyoles, l’Àrea de Cultura i Festes o l’Ajuntament de Porqueres. La majoria són gratuïtes si be cal inscriure's prèviament.

Nou noves activitats

La programació inclou nou activitats turístiques inèdites tant esportives com activitats familiars, de descoberta o teatralitzades. Es tracta de ‘Fem de científics a l’Estany: Descobrim el plàncton’, de captura i observació amb microscopis; ‘Paper i medi: quin paper hi fem?’, per reflexionar sobre el cost ambiental que té l’ús del paper; ‘Seguint les passes de la tortuga d’Estany’, per conèixer com viuen les tortugues de l’Estany; ‘En Blauet i les històries dels seus veïns’, de titelles i jocs de descoberta; ‘Misteris, llegendes i costums amagats de Banyoles’, visita teatralitzada nocturna a l’Estany; Aprèn a entrenar al triatló amb Marcel Zamora’, teoricopràctica per millorar l’entrenament.

També s'estrenarà ‘Què ens expliquen els arqueòlegs de La Draga?’, una jornada de portes obertes per conèixer les darreres troballes al jaciment neolític o ‘Què ens expliquen els arqueòlegs de Vilauba?’, per conèixer les troballes de la vila romana de Vilauba i ‘Anem de nit al museu amb el sr Darder’, una visita nocturna teatralitzada, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

La programació d’activitats inclou també altres propostes que repeteixen d’altres anys com la visita ‘Banyoles medieval: del carrer al campanar’, la gimcana d’orientació familiar, les rutes al Puig Clarà i al Puig de Sant Martirià, Caiac a l’Estany, la visita al Parc Neolític de la Draga o ‘Viu l’experiència del paper artesanal’, entre altres.

Com a novetat, la guia, inclou també un apartat amb el títol ‘Tampoc et pots perdre...’, amb una agenda d’activitats destacades, entre les quals destaca el Festival de la Veu (a)phònica, la Fira Garstròmia, la Copa del Món de Triatló, entre altres activitats.