Ja han caigut gairebé 100 litres a les comarques gironines i hi han dues carreteres tallades

Les vies GIV-6226 a Santa Llogaia d'Àlguema i la N-141 a Bescanó resten tallades en ambdós sentits de la marxa

Santi Segalà ha comentat que les tempestes continuaran aquest migdia i aquesta tarda, especialment al litoral i quadrant de la meitat est. A més, localment podran anar acompanyada es de calamarsa i fang, ja que la pertorbació es desplaça de sud a nord. A mesura que avanci el dia, al vespre aniran a més i a partir de demà, les precipitacions seran més febles. Pel que fa les precipitacions en forma de neu, en punts del Ripollès i el Pirineu més Oriental s'acumularan fins a 50 centímetres de neu.

Segons dades provisionals, des que ha començat el capítol de pluges fins a dos quarts de dotze del migdia, a Barcelona porten 40 litres per metre quadrat, en diverses localitats del Bages uns 25 litres per metre quadrat i a la zona del Ripollès i la Garrotxa, entre 60 i 80 centímetres.

La previsió meteorològica per a aquest dimarts indicava que es podien produir ruixats superiors als 100 litres per metre quadrat en 24 hores, Les precipitacions han de ser generals a tot Catalunya i la neu farà acte de presència a partir dels 1.800 metres. A més, és possible que s'acumuli fins a mig metre de neu als 2.000 metres.

Pel que fa la situació a les carreteres catalanes, des de les onze del matí hi ha una carretera tallada les comarques de Girona. Es tracta de la GIV-6226, a Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) en els dos sentits de la circulació. A més, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), la visibilitat a la Ronda Litoral i de Dalt de Barcelona, on des d'un quart de dotze del migdia cau un intens xàfec, la visibilitat és molt reduïda.

Aquest dimarts al matí, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activat des de les 07.36 hores la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), atès que la continuïtat de pluges a la zona nord-est de Catalunya està fent augmentar de forma creixent el cabal d'aigua d'alguns rius i rieres. Segons informació facilitada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), estan augmentat de forma creixent i per sobre de l'habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter.

Davant la situació i amb previsió que continuï plovent, Protecció Civil demana als ciutadans que extremin les precaucions en aquests punts i evitin l'accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona.