El Consell Comarcal de la Selva ofereix formacions a persones en recerca de feina o millora d’ocupació

Aquestes càpsules formatives s’emmarquen dins el programa UBICAT

El Consell Comarcal de la Selva ofereix una formació que té com a objectiu ajudar a les persones en recerca de feina o millora d’ocupació. Des del Servei Integral d’Ocupació de l’ens selvatà s’ha presentat aquesta novetat després d’observar la necessitat que tenien moltes persones a l’hora de cercar un nou lloc de treball. Amb la posada en marxa d’aquest nou servei es fomenta l’autonomia de cada una d’aquestes persones davant una nova possible nova oportunitat laboral.

Aquestes càpsules formatives s’emmarquen dins les accions del programa Ubicat del Servei d’Ocupació de Catalunya. El programa té l’objectiu de dur a termes que desenvolupin actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

Aquesta programació s’ha iniciat aquest mes d’abril i s’allargarà fins a finals del mes de juny. Amb tot, des del mateix Servei de l’ens selvatà ja ens han avançat que hi ha prevista una segona edició per al setembre, octubre i novembre d’aquest any.

Pel que fa la tipologia de les formacions que s’estan impartint hi ha dos tipus de càpsules: tallers i cursos per aprendre a buscar feina i millorar les teves competències –habilitats informàtiques bàsiques, eines de recerca de feina, processos de selecció i canals de recerca de feina en l’entorn digital- i també espais de diàleg amb empreses de diferents sectors per tal de conèixer les oportunitats del mercat de treball i tenir en contacte directe amb empreses i experts reclutadors.

Les sessions estan impartides pels mateixos tècnics d’ocupació del Servei Integral d’Ocupació, així com per especialistes externs com per exemple, en canals de recerca de feina en l’entorn digital.

Aquestes formacions es duran a terme a les poblacions de Breda, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Sils i Vilobí d’Onyar.

Totes aquelles persones que vulguin participar a alguna de les formacions, que són gratuïtes, cal que s’inscriguin prèviament.