Els microblogs, protagonistes de la quarta edició de la Catosfera

La trobada anual de la Internet catalana aplegarà alguns dels twittaires més reconeguts del país

La voluntat d'aquesta quarta edició de la Catosfera és posar el focus al Twitter, l'eina que ha revolucionat el món de la comunicació a partir de les piulades de 140 caràcters. Amb aquesta intenció, la Catosfera 2011 es titula 'Del blog al microblog', i vol donar veu als catalans més influents d'aquesta xarxa social.

La ponència inaugural de divendres 25 anirà a càrrec del soci director de RocaSalvatella, Genís Roca, especialista en web 2.0 i en incorporar les institucions a les xarxes socials, i es titularà 'Què en quedarà d’aquests temps de xarxes?'. A continuació parlaran Saül Gordillo (director de l'Agència Catalana de Notícies)  Carles Capdevila (director del diari Ara) i Dídac Lee (emprenedor 2.0 i responsable del FC Barcelona) en la taula rodona 'Del blog al microblog, la revolució dels 140 caràcters', que parlaran dels canvis socials i en la comunicació que han portat les TIC i més concretament els microblogs.

L'endemà dissabte 26 hi haurà fins a 5 taules rodones sobre esports, empreses, tendències, músiques i humor a la xarxa. Al matí destaca especialment la taula sobre l’empresa catalana a les xarxes socials, amb Xavier Berneda (director de màrqueting de Munich Sports) Albert Castellón (director general de Moritz) i Núria Tarré (directora comercial d’Spanair). La tarda de dissabte serà per la cultura, la música i l’humor, amb la periodista Xantal Llavina, Valentí Sanjuan (vist i no vist), Jaïr Domínguez (La segona hora) o Adrià Serra (cap de nous continguts de El Terrat).

La programació completa de les jornades, així com el formulari d'inscripció, ja es pot consultar al web oficial de la Catosfera 2011, així com al Twitter i al Facebook oficials.

Cdigital Granollers punt de trobada de la xarxa 2.0 a Catalunya

Com ha estat habitual els darrers anys, la Catosfera 2011 s'emmarca dins les ponències, seminaris, tallers formatius i activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació que centren el programa de Cdigital Granollers, que organitza l'Ajuntament de Granollers i el Centre Tecnològic i Universitari de la capital vallesana.