La visita guiada 'Pirates i Corsaris' de Sant Pere de Rodes s'actualitza per Setmana Santa

Es faran altres visites teatralitzades

  • Visita guiada al Monestir de Sant Pere de Rodes
    Visita guiada al Monestir de Sant Pere de Rodes

Coincidint amb la Setmana Santa, el monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran ofereixen activitats per donar a conèixer entre la ciutadania aquests conjunts monumentals, gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

El diumenge 21 d’abril, a les 12.00h, el monestir estrena una nova versió de la visita ‘Pirates i corsaris’ amb un format d’espectacle infantil especialment adreçat a la mainada d’entre 5 i 12 anys i a les seves famílies. Aquesta proposta permet als participants descobrir, d’una forma amena i divertida, les històries i llegendes dels pirates i corsaris que, durant segles, navegaven i castigaven la Costa del Cap de Creus. Durant el recorregut, un actor caractaritzat de pirata guia als participants pel recinte i els demana ajuda per trobar un tresor de monedes d’or en aquesta joia de l’art romànic català.

Per posar-se a la pell dels personatges, als nens i nenes se’ls dóna un mocador pel cap i un pegat per a l’ull perquè es converteixen en petits pirates durant l’hora que dura l’activitat. Una nova visita interactiva per a tota la família que permet descobrir els secrets del passat més pirata del monestir.

També, durant la Setmana Santa, el monestir de Sant Pere ofereix visites guiades tots els dies, a excepció del dilluns 15. Les visites són en català a les 11.30h i en castellà a les 12.30h. Durant la proposta els visitants recorren els espais més emblemàtics del monestir descobrint la història i arquitectura d’aquesta joia del romànic català.

Nit de vins amb Pep Nogué

Aquest mes d’abril, el monestir també programa l’activitat ‘Nit de vins amb Pep Nogué’ que forma part del Vívid, el mes de les experiències enoturístiques a la Costa Brava que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La proposta inclou una visita al capvespre per descobrir el passat vitivinícola del monestir i finalitza amb un tast de vins DO Empordà i de productes amb el segell Girona Excel·lent a càrrec del cuiner Pep Nogué. Aquesta proposta té lloc el 27 d’abril a les 19.00h.

Visita teatralitzada a la Canònica de Vilabertran

Aquesta Setmana Santa també es programa una nova proposta a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran per conèixer el casament reial que hi va tenir lloc i que va posar fi al conflicte sicilià. ‘‘Les noces de Vilabertran’ és el títol d’una visita teatralitzada conduïda per dos personatges que ens fan reviure aquests fets històrics a través de l’humor. Aquesta proposta està adreçada a tots els públics i tindrà lloc el 20 d’abril al capvespre.

Les places per a totes les activitats són limitades. Cal tramitar la reserva al correu electrònic reservesspv.acdpc@gencat.cat​ o als telèfons 972 387 559 i 972 194 238.