El COAC exposa una maqueta d'una ciutat imaginària feta per alumnes del CCE Montessori Palau

Es podrà veure fins el 27 d'abril

La sala d’exposicions de la Demarcació de Girona del Col∙legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull fins al 27 d’abril la maqueta d’una ciutat imaginària. Aquesta maqueta fa 16,5 metres quadrats i ha estat feta pels 75 alumnes de quart curs de primària del CCE Montessori Palau de Girona que han participat en el taller educatiu ImaginCity, fem ciutat, imaginem el futur, dut a terme per l’empresa DLand®. La coordinació ha anat a càrrec del Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC.

El projecte ImaginCity posa èmfasi en el procés de creació i aprenentatge a partir de l’experiència amb elements arquitectònics i també és una plataforma per a la impulsió d’estratègies sostenibles i respectuoses amb el Medi Ambient. Els infants han construït la maqueta d’una ciutat imaginària a partir d’envasos que s’havien de llençar: una ampolla de plàstic, un tetrabric, una llauna de refresc, una llauna de conserva. Aquests envasos es revesteixen amb teles DLand® Covers i en un instant es converteixen en les cases, els gratacels o els supermercats, que formaran de la ciutat.

ImaginCity. Fem ciutat, imaginem el futur

El procés de muntatge de la maqueta s’ha dividit en cinc sessions i s’ha dut a terme en part a l’escola Montessori i, en part, a la seu de la Demarcació de Girona del COAC. Els infants han conegut què és l’urbanisme, les diferents qualificacions del sòl, la importància d’actuar de forma sostenible o la necessitat de reciclar els residus que generem diàriament.

A la primera sessió del taller, duta a terme per DLandword a l’escola, se’ls va explicar el projecte i se’ls va ensenyar a fer edificis amb material reutilitzat. En aquesta mateixa sessió se’ls hi van donar les teles amb les quals han construït els edificis que han acabat formant part de la maqueta de la ciutat.

Les tres sessions següents s’han dut a terme del 8 al 10 d’abril, a la sala d’exposicions de la Demarcació de Girona del COAC, on han construït la maqueta a partir:

‐ 150 plaques base (carrers) de 33x33 cm.
‐ 500 edificis DLand® de diferents mides.
‐ 400 accessoris DLand® de diferents models (fanals, senyals de trànsit, rètols indicadors...).
La darrera sessió del taller tindrà lloc a l’escola on s’avaluarà com ha anat l’experiència i es visualitzarà el vídeo de la construcció de la maqueta.

Amb aquesta activitat la Demarcació de Girona del COAC continua la dinàmica d’organització d’activitats infantils. La difusió dels valors de l’arquitectura entre les nenes i els nens de la nostra societat ha estat un dels principals objectius de la programació cultural del Col∙legi d’Arquitectes dels darrers anys.