Uriel Bertran veu una bona notícia el 'nerviosisme' que SI genera a la resta de partits

El secretari general de Solidaritat ha respost les crítiques del republicà Joan Ridao

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha instat ERC a no deixar-se arrossegar per 'independentismes marginals i cicloquímics', en una clara al·lusió a Solidaritat Catalana per la Independència. Uriel Bertran ha respost d'aquesta manera a les crítiques de Ridao i ha assegurat que aquest tipus de manifestacions constaten que SI està 'forta' de cara a les pròximes eleccions municipals.

Segons el secretari general de SI, la coalició independentista està generant 'nerviosisme' a les altres forces polítiques i, des del seu punt de vista, aquest fet és una 'bona notícia'. Bertran ha apuntat que Solidaritat es presenta a les municipals representant el 'nou' esperit ciutadà de 'transversalitat' i de 'regeneració' política. A més, Uriel Bertran ha assegurat que les declaracions de Ridao són un intent de continuar en un esquema polític 'autonomista' i de cercar quotes de poder, uns ítems que SI no segueix ja que la coalició independentista aposta pel 'canvi i la transformació'.

Llista municipal de SI a Girona

Bertran ha fet aquests declaracions en la presentació de la llista municipal de SI a Girona, encapçalada per Santi Niell, amb la qual la formació concorrerà a les eleccions municipals. En l'acte també hi ha assistit el diputat Toni Strubell i gairebé tota la totalitat de la llista municipal, on Mercè Escarrà i Andreu Garriga seran els números dos i tres, respectivament.

L'alcaldable de SI a Girona, Santi Niell, ha explicat que el dia 26 de març el partit durà a terme un projecte participatiu 'potent i plural' obert a tota la ciutadania perquè els gironins puguin aportar propostes i la seva visió de model de ciutat que voldrien. 'Això servirà per sortir a la llum pública i per demostrar que Solidaritat té cabuda al consistori gironí', ha destacat Niell. El candidat de SI a l'alcaldia de Girona ha assegurat que és 'imprescindible' la presència de la coalició independentista a l'Ajuntament de la ciutat perquè les altres forces polítiques volen 'o governar o tenir la clau del govern', i per això, caldrà que SI faci una oposició 'rigorosa'.