Joan Ridao (ERC) titlla SI de ser un partit amb 'independentismes marginals i ciclotímics'

El secretari general demana als alcaldes i regidors del partit fer autocrítica del resultat de les eleccions al Parlament

Joan Ridao ha afirmat que, mai com ara, ERC s'ha troba en una situació 'tan dolça' a l'hora d'afrontar unes eleccions municipals. Per al secretari general, l'aval que els permet anar als comicis amb garanties són els 200 alcaldes i els 1.600 càrrecs electes amb què compta actualment el partit arreu de Catalunya.

Però, a més, Joan Ridao ha volgut deixar clar que els republicans afronten el futur amb solidesa. Ho demostren, com ha dit el secretari, els més de 9.000 candidats -entre alcaldables i regidors.- i les gairebé 700 candidatures amb què ERC afrontarà la cita amb les urnes a finals de maig.

El secretari general, però, té clar que les darreres eleccions al Parlament de Catalunya han d'obligar el partit a fer autocrítica. 'Hem de constatar que, avui dia, aquesta esquerra apareix en bona part desorientada, fragmentada i amb un cert derrotisme', ha afirmat Joan Ridao.

Al seu parer, entre les mancances que ha arrossegat ERC mentre ha estat al Govern hi ha hagut 'construir un relat' de partit. 'Hem estat tan preocupats a treballar per al país, que el debat estatutari o la manifestació del juliol s'han vist com a trumfos del país i no d'ERC', ha reflexionat el secretari general dels republicans.

Base ideològica sòlida

Tot i això, Ridao també ha dit que al llarg dels darrers set anys ERC 'ha fet moltes coses bé' i que, per tant, el resultat dels comicis del novembre ara no ha de passar factura a les municipals. 'El resultat de les últimes eleccions no ha impugnat la base ideològica d'ERC', ha dit Ridao.

El secretari general, que ha intervingut durant l'Escola Municipalista que el partit celebra a Lloret de Mar (Selva), ha demanat als alcaldables i regidors que treballin per 'sumar', però no a qualsevol preu. 'No pot ser que això sigui sovint, dins el món independentista, una complicada operació trigonomètrica', ha dit Ridao.

En aquest punt, el secretari general ha instat les bases municipalistes a unir esforços amb totes les formacions que tinguin clar que ERC és 'l'esquerra nacional'. I a allunyar-se, en una clara al·lusió a Solidaritat, de 'l'agenda d'agitació i propaganda d'un independentisme marginal i ciclotímic'.

Ampliar el perímetre

De cara a les eleccions municipals, Joan Ridao també ha demanat als militants i simpatitzants que treballin per erigir-se com a alternativa, tant del PSC com de CiU. 'Sense una ERC forta la disjuntiva és empobridora, perquè significa aquella esquerra autòctona que ha perdut proximitat, practica un doble llenguatge i té moltes hipoteques', ha indicat el secretari general, en referència als socialistes.

I, pel que fa als convergents, Joan Ridao ha dit que ERC ha de ser l'alternativa 'per a la gent que són escèptics davant la feina i la política que fan els partits tradicionals, lletraferits i jocfloralescs'.