Els alcaldes de la Selva es concentren a la N-II per exigir que es reprenguin les obres aturades

Recorden que és una via amb un alt índex de sinistralitat i demanen la gratuïtat del peatge de l'AP-7

Sota el lema 'La Selva diu prou', el Consell Comarcal de la Selva i diversos ajuntaments de la comarca s'han concentrat a peu de la N-II per exigir que es reprenguin les obres de desdoblament de la via al seu pas per la Selva que fa gairebé dos anys que estan aturades (des de l'estiu del 2009) perquè l'empresa constructora que se n'encarregava va fer fallida.

La pluja ha fet acte de presència en la concentració, però tot i això veïns dels municipis afectats pels treballs de transformació de la N-II en autovia s'han aplegat a Sils, a la Selva. Més d'un centenar de persones s'han concentrat pacíficament per demanar que d'una vegada per totes la carretera deixi d'estar empantanegada. Entre els manifestants, a més d'alcaldes de diversos municipis de les comarques gironines també hi han assistit el cap de llista d'ICV-EUiA a Girona, Joan Boada, i la cap de llista d'ERC a Girona, Carme Capdevila, entre altres.

Una carretera 'prioritària'

L'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, ha llegit un manifest que s'ha consensuat amb tots els alcaldes de la comarca, on demanen que la represa dels treballs sigui 'prioritari' tot i la crisi econòmica. 'Aquestes obres afecten una de les infraestructures viàries més rellevants de la comarca, tant per la comunicació estratègica que genera com per la influència que exerceix en el desenvolupament dels municipis del seu entorn', han assegurat els batlles. Colomer ha reiterat la 'importància' vital de la N-II no només per la comarca sinó també per la demarcació de Girona i per tot el país. Per aquest motiu, ha exigit al govern espanyol que 'prengui consciència' de la rellavança que té la via i que doni 'prioritat' a reprendre les obres

Un alt índex de sinistralitat

El president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, per la seva banda, ha destacat l'elevat índex de sinistralitat que té la carretera a causa de la seva deixadesa. 'Justament avui en el punt on es trobem hi ha hagut un xoc entre dos vehicles que sortosament no ha acabat amb cap vida', ha destacat Gironès.

Així mateix ho ha destacat l'alcalde de Caldes de Malavella que ha assegurat que la N-II al seu pas per la Selva té 'punts negres', ja que segons ha explicat una carretera que està en obres té un grau de perillositat més elevat, i tenint en compte que aquesta via porta gairebé dos anys empantanegada encara és més preocupant.