ERC, SI i Reagrupament presenten una candidatura unitària a Banyoles

La cúpula de SI ha sortit al pas de l'anunci i ha desmentit el pacte

El punt de partida de Junts per Banyoles és la 'necessitat' d'unitat entres les formacions independentistes. Per això, ERC, RCat i SI han consensuat una candidatura unitària per a les pròximes eleccions municipals. Asseguren que tenen pràcticament tots els serrells tancats i que no els ha estat difícil posar-se d'acord, però encara no volen avançar com han constituït la llista, qui serà el candidat a l'alcaldia, ni tan sols de quina de les tres formacions polítiques serà.

Aquesta primera aparició pública ha estat, segons ha explicat David Juan (ERC), per explicar que han unit forces i van de la mà en l'assalt a l'alcaldia de Banyoles. Entre les formacions independentistes en falta una, la CUP, que presentarà llista apart. Juan ha explicat que és així per una simple qüestió de tempo, la CUP tenia molt definit el seu projecte i no tenia temps de desfer-ho tot. Tot i això, Juan defensa que són llistes complementàries que no es fan ombra i que, després de les eleccions, seran capaces de posar-se d'acord en tot el que calgui.

La intenció de Junts per Banyoles també és llançar un missatge a les cúpules dels partits, creuen que la divisió de les forces independentistes no és bona i que cal posar-se d'acord i deixar les bandes les pugnes per quotes de poder. En aquest sentit, Juan ha dit que volen ser un exemple de consens que vagi 'des de la base cap a dalt'. Una candidatura independentista que tampoc oblida que la pròxima cita és municipal i asseguren que malgrat tenir un ideari nacionalista el principal interès és Banyoles.

En programa es basa en quatre objectius, la Banyoles plural i integradora, la ciutat que planta cara a la crisi per sortir-ne reforçada, un ajuntament que no aprofiti la crisi per fer retallades socials i, sobretot, vetllar perquè Banyoles mantingui la seva identitat.         

La cúpula de SI ho nega

Solidaritat Catalana per a la Independència nega haver arribar a un acord amb ERC i Reagrupament per a una candidatura unitària a Banyoles. Segons el partit, les persones que aquest mateix divendres han parlat en nom de SI i han assegurat haver consensuat una llista per a les pròximes eleccions municipals, Txell Satorras i Carme Català, no tenen cap autoritat per arribar a pactes. És més, Solidaritat assegura que les dues són membres de Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, i que no es poden emparar sota les sigles de SI. El partit avança que volen presentar una candidatura pròpiaa l'alcaldia de Banyoles i, fins i tot, es plantegen arribar a algun acord amb alguna força independentista.