La fiscalia investiga dos casos de nens robats a Girona i Figueres

La fiscalia explica que el desenvolupament de la investigació serà 'molt complicada'

Els dos casos de suposat robatori de menors a les comarques de Girona els va rebre la fiscalia general de l'Estat dins el paquet de gairebé 300 demanes que l'Associació d'Afectats per Adopcions Irregulars (ANADIR) va presentar el passat 27 de gener. El fiscal general de l'Estat, va dir que no hi veia connexió entre ells que fes pensar en l'existència d'una trama o una xarxa de tràfic de nens i per això va enviar-ho a les fiscalies de cada territori. La fiscalia de Girona ha obert una investigació per un presumpte delicte d'alteració de paternitat tot i que no descarta que estigui en concurs amb un possible delicte de detenció il·legal. Segons han explicat fonts de la fiscalia a Ràdio Girona, la investigació està en una fase embrionària, caldrà estudiar a fons tota la documentació i citar a declarar als afectats perquè donin detalls dels indicis que tenen aportant proves que avalin les seves sospites. L'entitat ANADIR prepara més demandes que els propers dies presentaran a la fiscalia de cada territori i també a la fiscalia general de l'Estat que en vol portar un control.

El seu president, Antonio Barroso, ha explicat que les últimes setmanes els han arribat 300 casos nous de tot Espanya. ANADIR vol que els afectats trobin als seus familiars i que 'surtin tots els culpables' dels robatoris de nens.



'No feu cas a les monges'


Un dels casos que investiga la fiscalia és el d'una nena suposadament robada fa 47 anys a l'hospital de Figueres. L'endemà de néixer li van dir a la mare que la seva filla havia mort però no els van ensenyar el cos i els van dir que ja l'havien enterrat en una fosa que hi havia a l'hospital. La denúncia la va presentar un germà de la nena, Ricardo López, que ara resideix a Vilafant. 'La meva germana va estar viva tota la nit i el dia següent va venir una monja amb un capellà i ens van dir que la nena havia mort. La sorpresa va venir quan una dona del servei de neteja de l'hospital de Figueres li va dir a la meva mare que no fes cas a les monges, que la seva filla seguia viva. El meu pare va reclamar veure el cadàver però li ho van negar assegurant que el cos de la nena ja estava enterrat en una fosa comuna del pati de l'hospital', ha narrat López.

L'altre cas es tractaria d'un nadó nascut als anys seixanta a la Residència de Girona (ara hospital Josep Trueta). Segons han comunicat els fiscals resoldre aquests casos 'no serà ràpid ni fàcil'. Ara la preocupació d'ANADIR és que totes les denúncies vagin acompanyades de forces proves perquè els jutges no les arxivin. També es mostren temorosos perquè podria ser que els delictes hagin prescrit i els culpables no pugin ser castigats per via penal.