Ryanair insta el Govern a ratificar el preacord si vol recuperar el ritme de creixement a Girona

O'Leary assegura que Ryanair no té intenció d'abandonar l'aeroport de Vilobí

El president de Ryanair ha celebrat aquest dimarts a Madrid una de les seves tradicionals rodes de premsa espectacle. En aquesta ocasió no s'ha disfressat de res, en d'altres aparicions se l'ha pogut veure de Cupido, però ha jugat davant els fotògrafs amb un avió de la companyia i els ha dedicat amplis somriures. Les respostes a les preguntes dels periodistes les ha fet assegut al respatller de la cadira.

Sobre la situació de Girona, O'Leary ha volgut deixar clar en primer lloc que tot i la reducció d'operacions que vincula a la 'falta de compromís' del nou Govern amb la declaració d'intencions rubricada entre l'irlandès i l'anterior govern tripartit, Ryanair no té intenció d'abandonar Girona.

Ara bé, per tornar als ritmes de creixement anterior, Ryanair ha instat a la Generalitat a recuperar i rubricar la declaració d'intencions que la companyia va signar amb l'anterior govern i que preveia destinar-hi 7,5 milions d'euros més 4 d'addicionals, un total d'11,5, per continuar operant a Girona si la companyia es comprometia a portar 4 passatgers anuals. Si es ratifica aquest preacord, O'Leary creu que es pot recuperar el ritme de creixement de Girona a partir de l'octubre o novembre d'aquest mateix any o sinó a l'estiu del 2012.

Sobre el panorama general a Catalunya, O'Leary ha afirmat que a Catalunya la companyia té previst seguir creixent, a Reus i a Barcelona. Per l'aeroport de Lleida no s'espera cap canvi aquest 2011 i se seguirà la mateixa línea que l'any anterior.