Més de 400 joves han consultat ofertes de treball al TreballemGi celebrat a Blanes

S'han concertat 750 entrevistes per a més de 80 propostes laborals

TreballemGi la Selva celebrat a Blanes ha superat totes les previsions amb més de 400 joves inscrits, 750 entrevistes concertades per accedir a les més de 80 ofertes de treball.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és permetre que les empreses i entitats locals amb necessitat d’incorporar joves puguin fer-ho, i d’altra banda ajudar a la inserció i orientació dels joves sobre com cercar i aconseguir feina. Els joves que assistents hi han trobat un espai amb empreses de sectors com els serveis, la indústria, la hostaleria, la logística, l’alimentació o el tercer sector  interessades en la contractació de personal.

L’espai ha permès als joves assistents parlar amb alguna de les quaranta empreses i ETT que hi participen i presentar-se com a candidats. Entre les empreses s’hi troben 9issui, Apartreception, Associació d’Hostaleria de Blanes, Bar Ciutat Esportiva, Bricoestació, Carrefour, Casa Marieta – Girona, Cdmon, Consum, Espai Pàdel Blanes, Fundació Adecco, Fundació Mifas, Fundació Privada Resilis, Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Hotel Cleopatra, Hotel Rigat, Hotel Xaine Park, Joan Colls, Kavehome, Mas Solà, Mcdonals, MGF Gestions, No +Vello, Norauto, Nylstar, Pdepà, Pujadas, Sa Rumba, Segurblanes, SERSA, Spa Hotel Reymar, Supeco, Trace Logistics i Va De Catas.

A més d’adreçar-se directament a les empreses, els joves han pogut participar en cinc tallers i activitats diferents, com el de xarxes socials i elaboració de vídeo currículum per a Instagram, el d’escape room, el de cuina “Vols fer un tastet?” per conèixer els cicles formatius d’hostaleria i turisme, el d’estètica i assessoria d’imatge personal, i un de mecànica de motocicletes.

TreballemGi també ha comptat amb diferents centres de formació que hi han exposat la seva oferta de formació ocupacional. Els assistents a TreballemGi han pogut conèixer els programes de formació de l’Escola d’estudis professionals ETG 2, la Fundació Gentis, la Fundació Intermedia, SH Concept Formació, Tallers Comas i l’Institut Ramon Coll i Rodés.

A la Fira també s’hi ha explicat quins són els ajuts destinats a fomentar la creació de llocs de treball per a la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. En cas que durant la Fira es lligui un contracte de sis mesos a jornada completa l’empresa es podrà beneficiar d’un ajut de 4.950 euros.

Èxit de les fires precedents

TreballemGi la Selva s’ha vist precedida per l’èxit de dues edicions anterior celebrades a Figueres i Girona. En el cas de Figueres, que es va celebrar el passat 28 de març, va comptar amb l’assistència de quatre-cents joves, que van concertar set-centes entrevistes laborals amb les quaranta empreses que hi van participar. En el cas de Girona, la fira va tenir lloc el 27 de setembre de l’any passat, i hi van assistir cinc-cents joves i una trentena d’empreses.