L'Ajuntament d'Olot retira el mural de 'La càrrega' per ordre de la Junta Electoral

L'alcalde denuncia que és "un nou exercici contra la llibertat d'expressió"

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha retirat aquest matí el mural de 'La càrrega' de la façana del consistori, un espai cedit des de fa mesos al col·lectiu de l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa on exposen periòdicament diferents interpretacions de l'obra de Ramon Casas.
L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat a les xarxes socials que ho han fet per donar compliment al requeriment de la Junta Electoral de la zona on s'instava la retirada de símbols independentistes i ha denunciat que és "un nou exercici contra la llibertat d'expressió". El requeriment el van rebre la setmana passada i l'equip de govern hi va presentar recurs demanant que s'especifiqués el tipus de símbols que calia retirar.
 
Des de l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa han explicat que s'ha acordat amb l'Ajuntament traslladar el mural al pati de l'Hospici on ja hi ha exposades les anteriors dotze obres que des de fa un any s'han penjat periòdicament a l'espai de la façana del consistori. Un cop hagi finalitzat el període electoral, continuaran exposant les diferents interpretacions de 'La Càrrega' a aquest espai per seguir així amb el projecte artístic.

Fa un mes, el mural ja va ser motiu de polèmica després que un home estripés el quadre, que en aquell moment era 'La Manada' amb les cares de polítics i del monarca Felip VI. Gràcies a unes imatges de les càmeres de seguretat, se'l va poder identificar i ara s'està pendent de la multa a què haurà de fer front per aquell acte vandàlic.

El passat 1 d'abril també van retirar la pancarta en suport als líders independentistes presos i la van traslladar a l'edifici del costat.