La CUP de Banyoles presenta Alexandra Pazos com a candidata a l'alcaldia

La formació indpendentista acabarà de presentar la llista electoral sencera el 3 d'abril

Alexandra Pazos va explicar ahir durant la presentació de la meitat de la candidatura que la CUP es presenta 'per solucionar les mancances que actualment hi ha a la ciutat' i ha esmentat alguns dels àmbits que potenciaran, com la cultura, l’urbanisme endreçat i també 'una política de l’aigua transparent, gestionada públicament i que respecti les funcions ecològiques, econòmiques i socials', ha dit. Alhora, apostarà per 'enfortir el teixit associatiu, com a eix bàsic de la cohesió social que ens permetrà construir tots junts una ciutat de les persones'. Pazos ha subratllat que la seva prioritat és 'fer sentir la veu de la gent a l’Ajuntament, perquè una ciutat no l’han de gestionar uns quants sinó que l’hem de fer entre tots', ha manifestat.

La tercera membre de la llista, Anna Sànchez ha posat l'accent en el marc nacional des del que treballa la CUP. En aquest sentit, ha explicat que a nivell nacional 'la CUP avança a pas ferm en el seu procés d'implantació territorial' i ha assenyalat que per tant també des de Banyoles es treballarà 'per la construcció nacional i social'. Segons Sànchez, l'Esquerra Independentista 'té un espai polític ampli i propi a la ciutat'.
 
Tres punts de trobada al març
 
Per la seva banda, Ferriol Masó ha anunciat una ronda de punts de trobada sobre temàtiques diverses d'interès ciutadà per tal que tot aquell qui ho vulgui pugui participar directament en la redacció del programa electoral amb el que la CUP es presentarà a les eleccions. Els punts de trobada, que es portaran a terme a l'Espai Jove Cal Drac de Banyoles, començaran dissabte que vinent amb una trobada en què es discutirà i es faran propostes cobre qualitat de vida, que engloba temàtiques com educació, esports o salut. Ciutadania, que fa referència a àrees com participació, joventut o cultura, agafarà el relleu el dissabte següent i Territori, sobre habitatge, urbanisme, medi ambient o mobilitat, tancarà el cicle el dissabte 26 de març. Totes les reunions comptaran amb treballadors i experts de cada matèria. La CUP ha obert un bloc on anirà penjant tota la informació sobre aquestes trobades.

Masó també ha anunciat 'un gran acte' que tindrà lloc el 3 d’abril en el qual la CUP presentarà la llista completa i el programa electoral. Es tracta d’una arrossada popular que tindrà lloc al pavelló de la Farga i que comptarà amb un espectacle d’animació infantil, una actuació de bastoners i un concurs de ratafia.

Membres de la llista

Alexandra Pazos, enginyera informàtica, 25 anys
Ferriol Masó, monitor social, 38 anys
Anna Sànchez, ambientòloga, 34 anys
Jordi Prades, paleta, 35 anys
Anna Jiménez, geògrafa, 33 anys