Un veí de Celrà donarà la volta a Espanya en bicicleta per impulsar un nou model de vida

Sortirà dilluns de Girona i recorrerà més de 20 ciutats espanyoles

  • Aquest és el recorregut que farà Enric Casanovas © AG
    Aquest és el recorregut que farà Enric Casanovas © AG
  • Enric Casanovas i la seva bicicleta plegable © AG
    Enric Casanovas i la seva bicicleta plegable © AG
'Potenciar la mobilitat intel·ligent, apostant per la salut'. Amb aquesta premissa, Enric Casanovas, exconsultor de màrqueting barceloní afincat a Celrà, posa en marxa un projecte que tenia en ment des de feia molts mesos: donar la volta a Espanya amb la seva bicicleta. A partir del dilluns dia 7 de març recorrerà sobre les dues rodes 23 ciutats espanyoles.

Sortirà de Celrà i passarà per Girona, Barcelona, Saragossa, Logronyo, Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago, Madrid, Toledo, Valladolid, Salamanca, Mérida, Ciudad Real, Sevilla, Tenerife, Màlaga, Algecires, Ceuta, Granada, Múrcia, València, Eivissa i tancarà el seu periple a Barcelona, 21 dies després. En aquestes ciutats, té previst visitar establiments relacionats amb el moviment 'folding' i canviar impressions amb diversos afeccionats a aquest tipus de bicicletes plegables.

El viatge, el farà amb la seva bicicleta 'fold', una Strida LT de disseny avantguardista, amb la que recorrerà uns 15 kilòmetres diaris de mitjana. Els grans trajectes entre ciutats els realitzarà utilitzant transports més convencionals com l’autobús, el tren o l’avió... tot i que també viatjarà amb la seva bicicleta plegada en un vaixell d’alta velocitat per a fer el tram entre Ceuta i Algecires i en helicòpter per arribar a Màlaga des de Ceuta.

'Admiro els esforços que fan alguns usuaris de la bicicleta, però jo no necessito patir. Entenc la bicicleta com un mitjà de salut, diversió i entreteniment', diu Casanovas, de 53 anys.

Reporter plegable

L’aventurer de Celrà retratarà totes les etapes del seu recorregut per terres espanyoles en diversos formats: normal, panoràmic i panoràmic 3D. Mentre duri el viatge, Enric Casanovas publicarà una sel·lecció d’instantànies en format normal i panoràmic a la pàgina www.foldinglife.com, integrada dins el canal temàtic www.bikezona.com. A més, Casanovas enregistrarà els 21 dies de volta a Espanya en format Full HD a través de les dues càmeres que ha instal·lat en el casc de seguretat que utilitza en els seus desplaçaments.

Folding life o vida plegable

Enric Casanovas va idear aquest concepte de Folding life l’any 2008, després de participar al 'The Smithfield Nocturne' de Londres, una cursa de Bicicletes plegables, que se celebra des de fa 4 anys a la capital anglesa. Fascinat per l’experiència de poder recórrer el recinte del mercat de Smithfield en bicicleta, de nit, sense cotxes circulant al seu voltant, va decidir apostar per difondre aquesta nova manera de relacionar-se amb l’asfalt de les ciutats, aprofitant la intel·ligent combinació amb altres mitjans de transport optimitzant el mínim espai possible, amb poc pes i abaratint recursos.