Ultres de l'Espanyol van mostrar fotos d'Ana Frank amb la samarreta del Barça a Montilivi

Jueus reclamen a la fiscalia que actuï d'ofici

La Comunitat Jueva Bet Shalom de Catalunya i l'Associació Catalana Contra l'Antisemitisme (ACCA) han manifestat la seva "repulsa més absoluta per l'acte antisemita" que van dur a terme un grup d'ultres del Real Club Esportiu Espanyol durant el partit celebrat diumenge passat a l'estadi de Montilivi a Girona.
Consideren que l'exhibició de la imatge d'Ana Frank amb la samarreta del Barça és "una intolerable mostra d'antisemitisme i una vexació de totes les víctimes de l'holocaust". Exposen que aquest fet "suposa una clara incitació a l'odi contra els jueus" i per això insten a la Fiscalia de delictes d'odi que actuï d'ofici iniciant una investigació. També reclamen a la Federació Espanyola de Futbol que investigui l'incident i al RCD Espanyol que prengui "les mesures oportunes contra els responsables".
 
Les entitats indiquen que la utilització de la imatge d'Ana Frank per aquest grup ultra, imitant la que es va utilitzar a Roma el 2017, "no pot quedar impune". Lamenten que a diferència del que va ocórrer a Itàlia, no tenen constància "que el RCD Espanyol hagi pres mesures al respecte, ni hagi emès un comunicat de disculpa ni tampoc que la Federació Espanyola de Futbol ni la Fiscalia contra l'odi hagin iniciat actuacions d'ofici".
 
Indiquen que "l'odi és un delicte especialment perillós" i apunten que "denunciar i condemnar aquestes manifestacions d'odi és responsabilitat de tota la societat, no solament dels col·lectius afectats". "Únicament així podrem ser una societat plenament democràtica, garant dels drets fonamentals de tots els seus ciutadans", exposen en un comunicat.