El Museu del Cinema exposarà al seu vestíbul una peça de Joan Brossa

La mostra es podrà veure fins el 7 gener

Enguany es compleixen cent anys del naixement de Joan Brossa, el gran poeta català d'avantguarda del segle XX. Coincidint amb el seu aniversari el dia 8 d'abril, el Museu del Cinema exposarà a un espai del seu vestíbul la peça del poeta i de l'artista Rafa Forteza Cinamom. L’obra va ser cedida per Brossa al Museu, del qual en va ser un admirador confés. S'exposaran també dos cartells que el polifacètic artista va dissenyar per al Museu així com els esbossos originals dels cartells i del poema corpori permanent "A de Cinema", instal·lat a la plaça de Santa Susanna, davant del Museu.

Concebut pels seus creadors com un objecte per a mirar i llegir, el Cinamom és una peça que reuneix set poemes de Joan Brossa, set aiguaforts de Rafa Forteza i un poema objecte. La referència fílmica i cinematogràfica és el nexe d'unió de tots els elements que constitueixen l'obra. Es va concebre com un poema visual i com un film realitzat sobre paper. En els poemes literaris del llibre hi apareixen actors còmics primitius, pioners del gènere cinematogràfic i també els directors preferits de Brossa. Els aiguaforts de Rafa Forteza, més enllà de ser concebuts com a simple il·lustració d'un text o de caure en l'anècdota decorativa, recreen, a través de la tècnica del gravat, l'efecte contundent i global de la pel·lícula projectada a la pantalla.

Brossa va ser un dels fundadors del grup artístic i de la revista Dau al Set. A banda de la poesia va treballar en altres àmbits artístics com les arts plàstiques, les arts escèniques, la música i el cinema. Va dedicar poemes a grans personatges de la pantalla i actors de l'època muda i es va inspirar en tècniques cinematogràfiques per redactar alguns dels seus versos. També va ser guionista de films del director Pere Portabella.

Amb l'exposició de la peça Cinamom el Museu del Cinema vol posar en relleu l'estima que el poeta sentia pel setè art i pel Museu. La mostra es podrà veure fins el dia 7 gener de 2020 i l'entrada és gratuïta.