El 96% d'equips participants a la Trailwalker gironina completen el recorregut

L'objectiu és recaptar 520.000 euros

L’Oxfam Intermón Trailwalker va tancar ahir la seva novena edició a Girona amb 309 equips i una mica més de 1.800 participants, posant en relleu la seva força solidària al recaptar prop de 520.000 euros amb l’objectiu de que 115.000 persones tinguin accés a aigua neta en projectes que té l’organització a l’Àfrica i a Amèrica Llatina.

Ara, l’atenció de la marxa solidària es centra a Madrid, l’edició de la qual tindrà lloc a la Sierra de Guadarrama els dies 8 i 9 de juny. L’objectiu de l’organització: superar els 700.000 euros recaptats.

Els equips gironins

A la prova de Girona, el 96% dels equips que van començar la marxa de 100kms i 50kms van arribar a la meta a Sant Feliu de Guíxols. Els primers en arribar ho van aconseguir en un temps d’11 hores i 8 minuts a la de 100kms i en 6h 40m als 50kms durant la tarda del dissabte.

Tot i això, el gruix dels equips han anat arribant al llarg de la matinada i durant les primeres hores del matí del diumenge: “L’esperit Trailwalker no és arribar primer, sinó superar els teus reptes i arribar a la meta per una causa solidària”, defensa Óscar Hernández, director de l’Oxfam Intermón Trailwalker. “Avui felicitem i donem les gràcies als 1.800 participants”.

Madrid pren el relleu

L’Oxfam Intermón Trailwalker de Madrid pren el relleu a la Sierra de Madrid els dies 8 i 9 de juny. Les inscripcions segueixen obertes, on també es superarà la participació de 2018.

A més a més, a la marxa de Madrid també hi haurà novetats en el recorregut. La sortida serà a El Escorial i l’arribada a Matalpino: Un recorregut per la Sierra de Madrid – Guadarrama molt més accessible però sense perdre el seu origen Trailwalker”, segons Óscar Hernández. L’organització també creu que la recaptació superarà amb escreix la de l’any passat i es fixa com a objectiu superar els 700.000 euros recaptats: “El nostre objectiu és totalment diferent a altres proves esportives. El nostre èxit és la superació personal i la solidaritat dels seus participants”, asseguren des de l’organització.  

Repte solidari

De fet, el Trailwalker no es tracta d’una prova competitiva. Sota el lema ‘100kms per una causa’, té el doble repte d’aconseguir finalitzar la marxa solidària i la satisfacció que amb els kilòmetres recorreguts i els donatius recaptats s’ajudi a milers de persones que no tenen accés a l’aigua potable.

Cada equip participant ha recaptat 1.500 euros. Des de la primera edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker a Espanya, que va ser el 2011, ja s’han recaptat més de 6 milions d’euros.