La Processó dels Dolors de Besalú comptarà amb Quim Torra

La missa del matí anirà a càrrec del Bisbe de Girona

La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú (Garrotxa), comptarà enguany amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, el proper divendres 12 d'abril a les nou del vespre durant la processó. L'acte tindrà com a Prior Monsenyor Francesc Pardo i Artigas, Bisbe de Girona. Alhora, el Pas de la Veracreu, vertader símbol de Besalú, tornarà a sortir en Processó pels carrers de la vila comtal acompanyant la Verge Dolorosa després de la celebració del Mil·lenari de la seva arribada a Besalú de mans del Comte Bernat Tallaferro l’any 1017.

Durant el Quinari i Festivitat del Dolors també es podrà visitar a la Parròquia de Sant Vicenç el 10è Concurs de Pintura de la Processó dels Dolors, realitzat per uns quatre-cents alumnes de l’escola de Besalú.

La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú compta amb 320 anys d’història i és considerada com una de les Congregacions en actiu més antigues i emblemàtiques de Catalunya. Fou guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2005.