Deu restaurants participen a les Jornades Gastronòmiques Mes del Peix Blau a Blanes

Es retrà homenatge pòstum al xef Toni Múrcia

El municipi de Blanes (Selva) arriba a la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau, que compten amb la participació de deu restaurants de la vila marinera amb els respectius xefs: Bar Casal La Cooperativa (Gemma Vila Sorroche); Cava Nit (Mònica Alemany); Celler Sant Antoni (Giovanni); El Port Pesquer (equip del restaurant); Can Kiku (Kiku); L’Hivernacle (Ewdys Luna); La Taverna de n’Esteve (Esteve Burcet); Restaurant & Lounge Club de Vela Blanes (Òscar Vilà); Tarannà (Manel de Clascà); i Va de Catas (Jacobo Gutiérrez López).

Cada establiment de restauració ofereix diferents tipus de menús i propostes que tenen el peix blau com a principal protagonista. Hi ha un ample ventall de plats, no tan sols per dinar, sinó també per fer un vermut a base de seitons fets a casa o bé una coca de sardines i advocat en pa de vidre, per posar dos exemples. També hi ha elaborades composicions per satisfer els paladars més exigents, o bé plats únics que els amants de la cuina marinera podran triar entre les propostes dels restaurants, amb ofertes que van des dels 8,90 euros un dels plats més assequibles fins els 39,90 euros un dels menús més complets.

Homenatge a Toni Múrcia

Per promocionar les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau l’Ajuntament de Blanes –amb el suport del Patronat Costa Brava Girona i Enogastrsonomia Costa Brava-, ha elaborat un tríptic on es recull tota la informació. El fulletó, a banda d’aplegar el llistat de les restaurants que participen en aquesta nova edició -amb l’adreça i les propostes que s’hi ofereixen-, també inclou un element que no havia faltat fins ara en cap edició de les Jornades Gastronòmiques.

Ara aquest ingredient ha esdevingut en un Homenatge Pòstum, després de la seva defunció fa pocs mesos. Es tracta de la recepta que va proporcionar el xef de cuina Toni Múrcia, amb motiu de les primeres Jornades del Mes del Peix Blau. En record i emotiu homenatge In Memoriam envers el veterà cuiner blanenc, s’ha recollit aquesta recepta de Serviola amb Patates. Toni Múrcia, especialitzat en cuina marinera, havia estat col·laborador durant molts anys en esdeveniments gastronòmics que s’organitzaven a Blanes.