Puigdemont assegura que no faran política ''des de la comoditat''

L'expresident ha participat en l'acte de presentació a Girona

Carles Puigdemont ha tancat l'acte que Junts per Catalunya ha celebrat aquest diumenge als Jardins de la Infància de Girona. L'expresident ha reconegut que "hi ha dificultats" per fer política perquè "van a per nosaltres". Per això, ha demanat "fer política des de fora de la zona de confort". En aquest sentit, ha deixat clar que Junts per Catalunya no va a Madrid per treballar "des de la comoditat dels reservats de restaurants".

"S'han pensat que ens podien comprar la dignitat i vendre el futur a canvi d'una mica d'escalfor i quedar-nos com estem", ha assenyalat. En aquest punt, Puigdemont ha volgut destacar la "lliçó de dignitat històrica" de Jordi Sánchez, Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

L'expresident ha assenyalat que cap d'ells ha "passejat el seu dolor pels diaris i mitjans de comunicació" i, en canvi, "saben estar en un moment d'extrema dificultat". "Les generacions futures parlaran d'aquesta actitud i miraran com hem respost cadascú de nosaltres", ha etzibat. L'expresident ha destacat que cap dels presos independentistes "s'ha deixat vèncer per la repressió" i diu que d'altres "no fan el mateix".

Junts per Catalunya "incomoda"

Puigdemont també ha destacat que Junts per Catalunya "incomoda" els qui volen "continuar amb la política de sempre". "No ens resignem ni abaixem el cap i decidim la confortabilitat de la seguretat del present a canvi de les esperances del futur", ha comentat.

Per tot plegat, l'expresident ha demanat que "la veu de Junts per Catalunya" s'escolti ben forta". En aquest punt, Puigdemont ha destacat que Jaume Alonso-Cuevillas "reuneix aquesta convicció". "Ell ha passejat per tot el país portant la veu dels qui no hi podem ser físicament", ha assenyalat.

Una eina necessària

Abans de Puigdemont ha intervingut l'exconsellera i candidata Laura Borràs, que ha destacat que Catalunya és "plural" i que "només calen passos endavant" per fer la independència. Borràs també ha destacat que cada vegada que els vegin al Congrés i al Senat també estaran veient Carles Puigdemont.

En el seu torn, Jaume Alonso-Cuevillas ha volgut respondre els qui comparen la independència de Catalunya amb el Brexit. Aquí, Cuevillas ha destacat que es tracta de processos "molt diferents" i que "no tenen res a veure". "Els partidaris del Brexit són gent contrària a drets i llibertats i nosaltres som partidaris de tenir drets i llibertats"

A l'acte també hi han participat diferents alcaldables i personalitats com Ramon Cotarelo, que tanca la llista de la formació al Congrés.