Alfred García omple l'auditori de Girona en l'inici de gira de ‘1016 tour’ a Catalunya

El públic era majoritàriament adoescents

Alfred García ha presentat el seu primer disc '1016' a la ciutat de Girona aquest divendres 5 d'abril, dins del primer cap de setmana del Festival Strenes. Es tracta del primer concert de la gira del barceloní a Catalunya, tot i que des de finals de febrer que ja ha trepitjat diversos escenaris de l'estat espanyol. En el concert de Girona, García ha estat acompanyat per set músics, amb qui ha tocat tota la vida i ha arrencat amb un resum de tot el que ha viscut en l'últim any i mig.

La sala s'ha omplert de fum i un espectacle de llums ha donat pas al cantant que ha començat amb el tema '1016', que també dona nom al disc. El públic estava format majoritàriament per noies joves i adolescents que de seguida s'han aixecat de les butaques de l'Auditori per saltar i corejar la lletra de la cançó. Els mòbils també s'han aixecat per immortalitzar i penjar a les xarxes aquell moment.

El català ha buscat el contacte amb el públic des del primer moment i ha recorregut de punta a punta l'escenari buscant la complicitat de cada espectador. Amb el tercer tema, però, el públic ha embogit. Es tracta de 'Que nos sigan las luces', un dels temes que ja havia sonat a 'Operación Triunfo' en el programa per escollir el candidat espanyol per anar a Eurovisió l'any passat. De tota manera, García ha adaptat el tema al seu estil, impregnant el seu segell.

Alfred García ha combinat diversos tipus de guitarres amb el piano. A més, ha estat acompanyat de set músics més, amb qui ha tocat des de tota la vida. A més, el barceloní ha arranjat alguns dels temes especialment per a la seva gira. Uns retocs musicals que tan sols els seguidors més absoluts han pogut detectar.

Un dels moments més esperats, però, ha estat quan el d'El Prat del Llobregat ha cantat 'Et Vull Veure', una cançó en català que va composar mentre estava a l'acadèmia del programa de televisió i que va enregistrar conjuntament amb Amaia Romero. A més, el català també ha repassat alguns dels seus 'hits' del seu pas per 'OT' i algunes cançons que han estat especials en diferents moments de la seva vida.

La millor arrencada d'Strenes

Alfred García ha aterrat al Festival Strenes inaugurant la programació regular del certamen centrat en les novetats musicals. Ho ha fet amb les entrades exhaurides de la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. El festival segueix aquest dissabte amb els concerts d'Andrea Motis (que estrenarà el disc 'Brasil'), Eagle-Eye Cherry i Doctor Prats.

A banda del concert d'Alfred García, el festival ja ha penjat el cartell de 'sold out' al concert de 20 anys de Mishima, Rosana, Lax'n'Busto i Els Catarres. A més, els concerts de Macaco, Elèctrica Dharma i Miquel Abras estan a punt d'esgotar les entrades. Amb aquest elevat volum d'ocupació just a l'inici del festival, l'Strenes ha arrencat la millor edició en venda d'entrades de la seva història.

Barcelona, la propera cita

El proper concert d'Alfred García serà el dijous 11 d'abril a la Sala Barts de Barcelona. El cantautor ja ha avançat que hi participaran diversos artistes. Es preveu en el els concerts d'altres ciutats també pugin a l'escenari algunes cares conegudes en el món musical.

En el disc, García combina el castellà amb l'anglès i el català. A més, també hi ha diverses col·laboracions com ara la de Santi Balmes (el cantant de Love of Lesbian), Pavvla o Carlos Sadness. El treball es titula '1016' en referència al número de càsting que li van donar per entrar al programa 'Operación Triunfo'.

El primer àlbum d'Alfred García va sortir a la llum el desembre de 2018 i la seva gira va arrencar aquest febrer a la ciutat de Madrid. Des d'aleshores ja ha passat per Andalusia, València i Cantàbria. El concert a Girona, però, ha estat el primer en terres catalanes.