Tossa de Mar estrena dilluns un nou servei de recollida d'escombraries

Durant aquest mes es farà una campanya informativa

Tossa tindrà nou servei de recollida d’escombraries a partir de dilluns. El principal motiu del canvi és l’obligació que té la població, com la resta de municipis catalans, de donar compliment a les directives europees i catalanes que obliguen cada municipi a incrementar les seves ràtios de reciclatge.

A Tossa es recicla al voltant del 30% i, en canvi, els nivells exigits seran del 60% abans d’acabar l’any 2020. Les repercussions d’aquest baix resultat és l’increment del cost de l’abocador, que està previst que s’accentuï.

Per tal de fer front a aquesta situació, l’estratègia que ha escollit l’Ajuntament és la racionalització dels punts de reciclatge municipals per fer-los més propers a tothom i, alhora, renovar els antics contenidors per models de càrrega lateral més moderns i consonants amb la imatge que l’equip de govern vol donar a Tossa. També s’amplia el servei de recollida porta a porta per a grans productors (fraccions vidre, paper, envasos, orgànica i rebuig).

Paral·lelament, i amb l’objectiu de reforçar aquest canvi, s’inicia durant aquest mes d’abril, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva, una campanya informativa sota el lema “Tossa de Mar RECICLA. Ens renovem per al futur”. Aquesta campanya donarà oficialment el tret de sortida demà en un acte que es portarà a terme a partir de les cinc de la tarda a la plaça Mas Salvador de la Creu, i que servirà per presentar el nou servei i l’empresa NORA, que és qui el prestarà.

La campanya s’allargarà durant tot el mes i tindrà punts informatius amb repartiment del kit de reciclatge a diverses zones del municipi i de les urbanitzacions. Entre els actes, hi haurà tallers i jocs de reciclatge per a totes les edats (dissabte 20 d’abril de 11:00h. a 14:00h. a la Plaça de la Concòrdia) o un taller de compostatge (dissabte 27 d’abril a les 11:00h. al Casal de Joves).