'Hem vingut a treballar aquest matí i ens ho hem trobat tot nevat'

Sant Hilari de Sacalm (Selva) porta acumulats unc cinc centímetres de neu, que ha caigut durant la nit passada i aquest matí

  • Al Llanars (Ripollès) també han caigut flocs de neu © Jordi Paretas
    Al Llanars (Ripollès) també han caigut flocs de neu © Jordi Paretas
  • El paisatge nevat a la carretera que va de l'Eix a Sant Hilari Sacalm © ACN
    El paisatge nevat a la carretera que va de l'Eix a Sant Hilari Sacalm © ACN
  • Una de les màquines que aquest matí treballava a Sant Hilari Sacalm © ACN
    Una de les màquines que aquest matí treballava a Sant Hilari Sacalm © ACN
La nevada ha agafat per sorpresa als veïns de Sant Hilari Sacalm (la Selva). Des de les dues de la matinada ha anat caient fins a deixar un gruix d'uns cinc centímetres. Durant el matí, ha nevat amb una mica d'intensitat però a partir del migdia s'ha anat afeblint fins al punt que les set màquines que netejaven les vies ja ultimaven els treballs.

'Hem arribat aquest matí a treballar i ens ho hem trobat tot nevat', explicava Jesús Rodríguez, supervisor de Red Eléctrica en els treballs de construcció de la MAT a aquesta població. El gruix de neu els ha impedit enfilar-se a les torres, 'no era prudent', però ja gairebé han acabat i els quedava poca feina amb maquinària. 'Com que els cables ja estan estesos, no hi ha hagut cap problema'.

Tampoc s'ho esperava la Maria, una veïna d'aquesta població de la Selva, que reconeixia haver-la agafat per sorpresa. 'M'ho he trobat tot blanc, no m'ho esperava pas'. Aquesta és la segona nevada de l'any i la més forta. 'Poca feina farem aquest matí', es resignava. En Francesc, també veí de Sant Hilari, recordava com ara farà gairebé un any va caure aquella nevada tan forta. 'Va nevar durant 24 hores, de les deu del matí fins a l'endemà'.

Una setmana blanca de veritat

Alguns nens del poble han aprofitat per jugar amb la neu. L'Edit, una àvia d'una nena de sis anys, es mostrava encantada amb la nevada. 'Ara me'n vaig a buscar-la i la trauré a fora per jugar; almenys els nens que aquesta setmana no tenen vacances la tindran una mica blanca'.

La nevada no ha causat complicacions a les carreteres gironines. Tot i això, des de primera hora del matí s'ha hagut de tallar la carretera GIV-5411, entre Sant Hilari i l'Eix Transversal, en els dos sentits de la marxa. El trànsit de vehicles de tercera categoria també ha quedat restringit entre l'inici de l'eix, al seu pas pel terme municipal de Riudellots de la Selva, i Vic.