La processó del Sant Enterrament serà l’acte central de la Setmana Santa a Girona

Es celebrarà el 19 d'abril

Una desena d’activitats formaran part de la Setmana Santa a Girona, que tindrà lloc des del dijous 11 d’abril, amb el pregó inaugural, fins al dissabte 20 d’abril, amb el concert de banda a càrrec de la Lira de Vilafamés. Un any més, l’acte més destacat serà la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant, que enguany serà el dia 19 d’abril.

La novetat principal de l’edició d’aquest any serà el concert d’homenatge pel 75è aniversari de la Secció de Vestes de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, que es farà a les escales de la Catedral a la tornada del lliurament del penó el dimecres 17 d’abril. L’actuació musical anirà a càrrec de la banda del Maniple dels Manaies i de l’Orquestra Costa Brava i interpretaran les marxes de la Confraria.

L’Exposanta, una visita guiada per conèixer els passos de la processó, concerts de música sacra i una missa són les propostes que completen la programació que han presentat aquest matí la regidora d’Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; la presidenta de la Junta de Confraries de Girona, Rosa Domingo; el president de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, Narcís Reixach, i el coordinador de la Processó del Sant Enterrament, Agustí Amaya.“La Setmana Santa de Girona s’ha convertit en un atractiu més que ofereix la nostra ciutat i que atrau gran nombre de visitants. Un esdeveniment que ha passat a formar part del nostre patrimoni cultural, social i festiu, amb respecte a tot el que representa de caire religiós.”, ha destacat la regidora Eva Palau que ha volgut felicitar la Secció de Vestes dels Manaies pel seu 75è aniversari.