El guanyador de l'Art en Ruta 2019, Levi Orta, inicia el circuit d'exposicions itinerants

La primera exposició serà a Osor el 14 d’abril

El guanyador de l’Art en Ruta 2019, Levi Orta, inicia el circuit d’exposicions itinerants el pròxim 14 d’abril a Osor, coincidint amb el cap de setmana de la Fira del Senglar. D’aquesta manera, la obra de Levi Orta inicia el recorregut itinerant d’exposicions a diverses poblacions de la comarca de la Selva i a les ciutats de Perpinyà i Girona.

La proposta expositiva de Levi Orta, copista d’artistes-polítics és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors. En el seu cas, des de la ironia i el sarcasme intenta aprendre de la política copiant les obres d’art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d’apologia d’aquests polítics, sinó la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l’art.

La proposta expositiva és part del resultat d’un procés d’investigació;utilitzant la rèplica analítica, la selecció de les obres que copia, el títol que els assigna, així com el format instal•latiu en el que decideix mostrar-les en redefineixen la lectura, l’actualitzen i la contextualitzen des de la seva anàlisi crítica, i ja sense la intensió naïf amb la qual els seus autors originals les van crear.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art, usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política. El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art.

La proposta de l’artista es composa de sis obres i un vídeo que recopila fragments documentals i dialoga amb el conjunt de la obra: Creación política (2010-2013, sèrie sobre pintures i dibuixos realitzats per cèlebres polítics) Bocetos-Detalles (2018, pintures sobre lli i impressions fotogràfiques) on escull en cada una de les Copia de una obra de Francisco Franco viaja segura por toda España (2014, acrílic sobre fusta); La Firma (2012, aquarel•les sobre paper); Automatismos de Juan de la Cosa (2014, dibuixos sobre paper); Singing Alone (2014, vídeo-instal•lació).

El tret de sortida del circuit d’exposicions itinerants serà a la població d’Osor però seguidament la obra es podrà visitar a Perpinyà, concretament del 6 al 27 de maig. A Girona, la mostra es podrà visitar en el marc del festival Innund’Art, que se celebrarà del 31 de maig al 22 de juny. La mostra itinerant arribarà a Arbúcies el 31 de juliol i es podrà visitar fins al 8 d’agost i també es podrà visitar a Blanes del 13 de setembre al 12 d’octubre. La obra també passarà per els municipis d’Anglès, Sils, la Cellera de Ter, Vilobí d’Onyar i Santa Coloma de Farners.