Registrats més de 1.800 participants a l’Oxfam Intermón Trailwalker 2019

La recaptació total ja s’apropa al mig milió d’euros

L’edició de 2019 de l’Oxfam Intermón Trailwalker donarà inici el dissabte 6 d’abril a les 9 del matí, moment en que es farà el tret de sortida del recorregut de 100 quilòmetres a Olot (Garrotxa). A les 12 del migdia els equips que s’hagin inscrit a la marxa de 50 quilòmetres sortiran des de Celrà (Gironès).

Un total de 309 equips formats per sis persones (quatre dels quals recorreran la distancia a peu i les altres dues com a equip de suport) s’han sumat al repte esportiu i solidari. Els participants de la marxa de 100 quilòmetres tenen 32 hores per completar tot el recorregut, mentre que els de 50 l’hauran de fer en menys de 16, realitzant part del recorregut per la muntanya.

El Trailwalker va començar pels corredors fa mesos, quan van decidir començar aquest repte que a més a més d’esportiu també és solidari. Han implicat als seus familiars, amics i contactes a empreses a sumar donatius mitjançant la plataforma de crowdfunding del Trailwalker. Tots plegats han aconseguit acumular gairebé 500.000 euros entre més de 4.814 persones. L'objectiu és aportar aigua neta a 115.000 persones d’Àfrica i Amèrica Llatina.

A més a més, s’han preparat entrenant durant setmanes físicament per aconseguir arribar a la meta. Més de 150 persones han participat aquestes últimes setmanes als entrenaments que s'han preparat conjuntament amb el patrocinador DKV Assegurances amb les entrenadores i influencers Miriam GO i Sulaika.

6 de cada 10 equips participants està impulsat per empreses. DKV Assegurances, Sorea, Synergie, Banc Sabadell, Caixabank, Croda, entre d’altres participen al Trailwalker. A més, el Treailwaker els permet contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i és una oportunitat per ales companyies per mostrar el seu cantó més solidari i compromès. 

A l’edició de 100 quilòmetres hi haurà participants amb mobilitat reduïda, ja que el recorregut de la Via Verda és completament adaptat. 

El recorregut del Trailwalker 

Els participants de 100 quilòmetres sortiran d’Olot i passaran per Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Amer, Anglès, Girona, Quart, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i, finalment, la marxa acabarà al passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest any s'estrena la ruta de 50 quilòmetres, amb el patrocini de DKV Assegurances, amb la sortida des de Celrà, passant per Quart i posteriorment enllaçant amb la ruta dels 100 quilòmetres a Cassa de la Selva fins la línia de meta a Sant Feliu de Guíxols.

En paraules de Rut Fontanet de Sorea: “La nostra participació permet incorporar fonts d’aigua als punts d’avituallament i així eliminar la presència de residus plàstics, alineant els nostres principis de sostenibilitat a la recent directiva europea d’economia circular”.