L'alcalde de la Bisbal declara demà al jutjat per desobediència a l'1-O

Lluís Sais compareixerà després de la querella presentada per la Fiscalia

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), Lluís Sais, està citat per declarar demà en qualitat de querellat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de la Bisbal per presumptes delictes de prevaricació i desobediència pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. La citació és per un quart de dotze del migida.

Sais ja va anunciar la notificació a través del seu compte de Twitter explicant que "Aquest matí m'han notificat que estic citat a declarar. Com sempre, amb el cap alt i el cor net, l'autodeterminació no és delicte". En aquest sentit, la Fiscalia de Girona va presentar el 13 de març una querella contra l'alcalde per presumptes delictes de prevaricació i desobediència.

L'acusació demanava al Jutjat d'Instrucció de la Bisbal que l'investigui per presumptes delictes de desobediència i prevaricació en relació al referèndum. Ara, el jutjat instructor haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l'alcalde com a investigat. En aquell moment Sais va anunciar que té "la consciència molt tranquil·la de no haver comès cap delicte". En aquell moment, la notificació va arribar després que s'arxivessin les causes per l'1-O contra els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, el d'Olot, Josep Maria Corominas, i el de Palafrugell, Josep PiFerrer.