La doble jornada de Marxa Nòrdica Solidària celebrada aquest cap de setmana a Girona ha reunit 640 participants, entre ells aficionats d’aquest esport provinents de diferents països europeus com Rússia, França, Polònia o Itàlia que han pres part en la primera prova de la Copa del Món de Marxa Nòrdica, organitzada per Nordic Walking Girona i la Fundació Nordic Walking Original (ONWF) coincidint amb l’esdeveniment solidari. L'objectiu dels organitzadors era celebrar un cap de setmana de marxa nòrdica, esport, natura, salut i solidaritat, ja que tots els beneficis es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, entitat dedicada a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars.
La primera jornada, no competitiva, es va celebrar ahir al matí, amb la participació de 213 marxadors que van fer distàncies d’11 i 13 km per la Vall de Sant Daniel, sortint del Parc de les Ribes del Ter. Des d’aquest mateix punt han pres la sortida, aquest matí, el mig miler de participants en la segona jornada, dels quals 140 ho han fet en la modalitat competitiva de la primera prova de la Copa del Món.
Els participants en la modalitat de marxa nòrdica popular -no competitiva- han pogut triar entre tres distàncies (6 km - 11 km - 18 km) que s’endinsaven per les Hortes de Santa Eugènia i Salt, i els municipis de Sant Gregori i Bescanó. En el vessant competitiu hi havia també tres distàncies a escollir (5 km - 10 km - 21 km) i la prova estava supervisada per diferents àrbitres al llarg de tot el recorregut. Girona s’ha convertit així en la primera seu d'un tour de competicions que en els pròxims mesos passarà també per ciutats d'Ucraïna, Rússia, Polònia, Finlàndia, Itàlia i Luxemburg.
Els organitzadors han volgut aprofitar l’ocasió per fer un petit homenatge a Eva Günthor, gran professional i apassionada de la marxa nòrdica, que va morir l’any passat a causa d'un càncer de pulmó. La seva filla ha rebut una placa commemorativa de mans dels organitzadors i tots els seus bastons s’han posat a la venda de forma simbòlica per recollir diners per a la investigació sobre el càncer.
Cristina Borràs, directora de Nordic Walking Girona, ha valorat molt positivament el desenvolupament d’aquesta edició de la Marxa Nòrdica Solidària, que ha permès gairebé triplicar el nombre de participants respecte de cites anteriors. Per la seva part, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha agraït el suport dels voluntaris que han ajudat al desenvolupament d’aquesta doble jornada solidària i ha volgut recordar els beneficis de la pràctica de la marxa nòrdica en l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama. “S’ha demostrat que la marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limedema secundari, i per això ja fa més d’un any que nosaltres la vam incloure entre els nostres serveis de prevenció i rehabilitació”, ha explicat. Les sessions de marxa nòrdica terapèutica de la Fundació Oncolliga Girona estan dirigides pels fisioterapeutes de l'entitat i actualment hi ha grups en funcionament a Girona, Figueres, Olot i Palamós..