Toni Albà inaugura aquesta nit el nou festival d’humor ‘Girona Comedy Festival’

Barragan, Jaimito Borromeo i Marianico el Corto hi actuaran demà

L’humorista català Toni Albà inaugurarà aquesta nit el nou festival d’humor ‘Girona Comedy Festival’, que organitza Circus Arts Foundation a la carpa de la Cúpula de les Arts, situada a la carretera de Barcelona.

El festival, que s’allargarà fins al 22 d’abril, portarà reconeguts humoristes com Edu Soto, Lluís Piedrahita, JJ Vaquero o El Sevilla. El trio format per Barragan, Jaimito Borromeo i Marianico el Corto hi actuaran aquest diumenge.

“Audiència i-real”

Albà, humorista, actor i director de cinema català nascut a Vilanova i la Geltrú, es va formar com a actor a diferents escoles de teatre: El Timbal, l'Institut del Teatre o l'escola de Rogelio Rivel. Més endavant, completaria la formació a l'escola de Jacques Lecoq de París. També va formar part de l'equip del programa radiofònic Minoria absoluta. Actualment és conegut per les seves imitacions als programes de televisió com el Polònia, del qual ha estat apartat temporalment. 

L'espectacle que ha escollit per al festival no és altre que "Audiència i-real".

Demà, més

“No te rías que es peor” va ser un popular concurs televisiu que ocupava les pantalles de cada migdia entre 1990 i 1995. Els concursants havien d’evitar riure les gràcies d’humoristes com Paco Aguilar, Emilio Laguna, Paz Padilla, Chiquito de la Calzada o Pedro Reyes, entre d'altres. Especialment pel “Girona Comedy Festival” tres dels seus humoristes es retroben:

El Senyor Barragán és un personatge còmic creat pel barceloní Josep Maria Rubio Barragán, d’un humor absurd, picant, barroer i groller. Barragán és un ancià vestit amb una bata vella amb frases "ganxo" com la salutació “hola como 'tamo” o paraules com “guarreria” o “pirulilla”. Va començar al programa radiofònic “Arús con Leche”. Al cine destacà la seva participació en les entregues 2, 3 i 4 de la saga Torrente de Santiago Segura.

Amb el seu personatge de Marianico el Corto, el saragossà Miquel Ángel Tirado ofereix una parodia de l’home de camp aragonès: tossut, simple i humil, amb la seva inseparable boina negra i característica parla manya. Més enllà del “No te rías…” Marianico s’ha passejat per d’altres programes televisius de gran popularitat com "Hola Raffaella", "Gran prix del verano" o "¿Qué apostamos?", entre d’altres.

Jaimito Borromeo és el tendre personatge creat per l’actor català Jaume Alborch que fou especialment popular en els anys noranta gràcies al seu pas per programes televisius de gran audiència com “Noche de Fiesta”, “Palabras de humor” o “Humor se escribe con H”.