L'aeroport de Girona enceta la temporada d'estiu amb 58 rutes

Entre abril i octubre s'ofereixen 1,9 milions de seients

L'aeroport de Girona arrenca la temporada d'estiu aquest diumenge 31 de març amb 58 rutes programades, una menys que l'any passat. El Regne Unit es manté com el destí amb més vols des de la terminal de Vilobí d'Onyar, però també creix l'oferta a Bèlgica amb 150.000 places disponibles (un 39,9% més). Des del 31 de març i fins el 26 d'octubre s'ofereixen 1,9 milions de seients dels diferents vols que connectaran la Costa Brava amb diversos punts d'Europa.
Aquesta xifra, però, representa un 2,2% menys de places que l'any passat. De fet, el nombre de moviments comercials també disminueix un 2,9%. Una de les pèrdues d'aquesta temporada d'estiu és la connexió amb Sant Petersburg, que fins ara oferia Pobeda Airlines. Si ve la companyia mantindrà els vols a Moscou, l'antiga capital russa ja no tindrà connexió directa amb Girona.
 
El vol que connectava amb Sant Petersburg comptava amb uns 3.000 passatgers entre juny i setembre. Però el major gruix de persones que arribaven a l'aeroport gironí procedents de Rússia venia de Moscou. Pobeda va transportar més d'11.000 persones mensualment durant el juliol, l'agost i el setembre.

De tota manera, el mercat rus seguirà tenint una aposta important dins de l'aeroport gironí, ja que hi ha una nova ruta de Norwind Airlines que també connectarà Girona amb Moscou. El nou vol s'estrenarà a partir d'aquest juny. Aquesta companyia també és russa, com Pobeda.

D'altra banda, el vol de Ryanair a Knock (Irlanda) superarà les 30 operacions a l'any. Aquest augment d'operacions també respon a l'aposta de l'aerolínia pel mercat irlandès i per això el nombre de seients que s'ofereixen a Irlanda augmenta un 16,6% i ja arriba a les 60.000 places programades entre l'abril i l'octubre.

També hi ha una nova ruta a Brussel·les, fet que converteix l'aeroport de Brussel·les-Charleroi en una de les dues terminals que més connectarà amb Girona durant l'estiu. De fet, Brussel·les ha augmentat un 225% el nombre de places respecte l'estiu de 2018. Per altra banda, Manchester és l'altre destí amb més places programades des de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar.

Qui perdrà pes serà el mercat italià, ja que el nombre d'operacions amb Pisa cau un 6,8%. Conjuntament amb Itàlia, Alemanya, Rússia, França i Polònia també tindran menys vols i menys seients que la temporada estival anterior. De fet, part de la caiguda de moviments amb el mercat alemany es deu a la desaparició del vol amb Berlín de Laudamotion.

El Regne Unit es mantindrà com el país amb més places disponibles amb Girona i per tant, es preveu que es mantingui com la nacionalitat predominant a l'aeroport gironí. De fet, durant el juliol i agost de 2018, el nombre d'anglesos que van trepitjar la terminal de Vilobí d'Onyar va superar els 100.00.