Malmeten dues ambulàncies a Verges i els roben material sanitari

Els lladres van posar sucre a l'interior dels dipòsits de combustible

L'associació d'ajuda en carretera DYA de Girona, amb seu a Verges (Baix Empordà), ha denunciat desperfectes en dues ambulàncies i el robatori de material sanitari. Voluntaris de l'entitat han explicat que els lladres van entrar al garatge on guarden els vehicles la matinada de dimarts a dimecres fent malbé el pany del garatge i van posar sucre dins dels dipòsits de combustible dels vehicles. A més, es van emportar material sanitari "d'alt valor", documentació dels vehicles i van regirar estanteries i calaixos de l'equipament. L'associació qualifica els fets "d'acte vandàlic incomprensible" i ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.
Els fets haurien passat la matinada de dimarts a dimecres. Qui va donar l'alerta va ser el propietari del garatge on guarden les ambulàncies, que va veure que el pany estava forçat. Quan els voluntaris van entrar dins de les instal·lacions dimecres al matí es van trobar amb el local regirat i els dos vehicles boicotejats.
 
Segons han explicat, els lladres van posar sucre als dipòsits de les dues ambulàncies i es van endur material de gran valor com motxilles d'oxigen portàtils, farmacioles mèdiques i tres bosses de material de primera intervenció. També van robar la documentació dels dos vehicles.

La bretolada els ha obligat a reparar les dues ambulàncies. Segons han explicat, aquesta tarda ja n'han pogut recuperar una que necessiten per a un esdeveniment on donaran suport aquest diumenge.
 
A través de les xarxes socials, han qualificat els fets "d'acte vandàlic" i "premeditat" i han presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

Una entitat de voluntaris

L'entitat, que està formada per voluntaris, ofereix assistència sanitària en actes i esdeveniments, transport sanitari, dona suport en casos d'emergències. Tot i que els seus orígens es remunten a Biscaia, a les comarques gironines es vam constituir oficialment l'any 1994 establint la delegació provincial a Verges.