Boada defensa que és urgent reformar les urgències de l'hospital Josep Trueta de Girona

ICV demana que es mantingui la cirurgia cardíaca al centre gironí

El passat 17 de febrer, ICV va entrar al Parlament una proposta de resolució on es demanava que es mantingui el compromís del Departament de Salut de construir el nou edifici de l'hospital Treuta projectat per l'anterior Govern, presentar un pla d'actuació i un calendari concret per a la construcció del nou edifici i mantenir el servei de cirurgia cardíaca.

El delegat territorial de Salut, Joaquim Casanovas, va plantejar la setmana passada que la cirurgia cardíaca es podria eliminar de l'hospital gironí a causa de les restriccions pressupostàries. Aquest servei està disponible a l'hospital Josep Trueta des del 2006 i ICV entén que s'ha de mantenir pel servei que dóna als ciutadans, ja que els evita desplaçaments a centres barcelonins en cas d'operacions a cor obert.

Aquest matí, els dos diputats s'han reunit amb representants de l'hospital i també de la facultat de Medicina per copsar les seves impressions respecte les retallades anunciades pel Govern. Segons ha explicat Boada, han tingut la impressió que els professionals sanitaris estan 'molt preocupats' per l'anunci de retallades i perquè 'no s'han concretat'.

Boada ha defensat que és 'necessària' la construcció del nou hospital i, independentment de si es fa o no, el diputat ha dit que cal ampliar la zona d'urgències. Aquesta ha estat una de les demandes que ha recollit de la direcció de l'hospital i que s'ha compromès a defensar al Parlament.

Per altra banda, la portaveu en assumptes de Salut, Laia Ortiz, ha afirmat que CiU usa 'd'excusa l'estat d'alarma financera fer més precaris els serveis públics'. Ortiz ha declarat que el Govern s'està 'acarnissant' amb les retallades dels serveis bàsics com l'educació i la sanitat.