Spanair reconeix que no pot competir amb Ryanair i oferir bitllets per 6 € pels vols Girona-Madrid

El director de comunicació de la companyia assegura que si la Generalitat arriba a un acord amb Ryanair, Spanair 'tranquil·lament es queda a Barcelona'

A més, ha dit que 'nosaltres no volem aprofitar-nos de les circumstàncies i fer una campanya d'imatge', però s'ha preguntat 'què és més important pel territori; una companyia que avui està aquí i demà se'n va a un altre país o d'altres companyies que estan assentades al páis?'. Amb tot, ha dit que si Ryanair ofereix millors condicions des de Girona 'nosaltres ens quedem tranquil·lament a Barcelona'.

De la seva banda, el subdirector general de Transports, Ricard Font, ha dit que volen potenciar l'aeroport de Girona però que cal asseure's per negociar amb Ryanair, i ha avançat que la Generalitat ara no denunciarà si s'incompleix el contracte actual, perquè la prioritat és tancar un acord. 'La voluntat del Govern és dialogar amb Ryanair per poder tancar un acord amb ells', ha assenyalat.

En el debat també hi ha participat el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, que ha insistit en la necessitat de subvencionar els vols que arriben a l'aeroport de Girona per no perdre passatgers. En aquest sentit, ha afirmat que 'els preus no arriben' i que per tant 'és necessari' subvencionat sobretot tenint en compte que subvencionant dos euros per passatger se'n guanyen 400, segons Escudero, que ha conclòs que 'la balança és clarament favorable a subvencionar'. Eduard Torrent, director gerent de la Cambra de Comerç de Girona, ha demanat que les ajudes es donin en funció dels beneficis que es fan.