Més de 370 joves assisteixen a la 1a Fira TreballemGi Alt Empordà buscant feina

Aquesta s'ha celebrat al Convent dels Caputxins de Figueres

  • El Convent dels Caputxins s'ha quedat petit. Cambra de Comerç de Girona
    El Convent dels Caputxins s'ha quedat petit
    Fotos: Cambra de Comerç de Girona
  • Els joves amuntegats a l'entrada del Convent dels Caputxins. Cambra de Comerç de Girona
    Els joves amuntegats a l'entrada del Convent dels Caputxins
    Fotos: Cambra de Comerç de Girona

La Fira d’Ocupació TreballemGi Alt Empordà, dedicada a la inserció laboral dels joves, ha superat totes les previsions inicials i ha comptat amb una nombrosa participació tant per part de joves, com d’empreses i centres de formació. Hi ha hagut 378 inscrits i les empreses han hagut de realitzar moltes més entrevistes de les que tenien programades, aproximadament unes 700. Tots els tallers estaven plens des de feia dies.

La Fira, que s’ha celebrat aquest matí al Convent dels Caputxins de Figueres, ha estat organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i dels ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries i Vilafant. Durant la primera hora de la fira s’han format cues a l’exterior per part de joves que no s’havien inscrit previament.

Jordi Masquef, alcalde de Figueres, Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, Manel Toro, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, i Glòria Parpal, directora de l'Oficina de Treball de Figueres han inaugurat la Fira. Posteriorment els joves que s’havien inscrit prèviament han començat les entrevistes de treball, els tallers ocupacionals i les visites als centres de formació presents.

L’objectiu de TreballemGi és permetre que les empreses i entitats locals amb necessitat d’incorporar joves puguin fer-ho, i d’altra banda ajudar a la inserció i orientació dels joves sobre com cercar i assolir feina.

La Fira ha comptat amb tres espais, un d’ells dedicat a la inserció laboral. En aquesta zona d’empreses els assistents han pogut presentar el seu currículum a les diferents empreses, consultar els llocs de treball oferts i oferir-se com a candidats a ocupar algun dels llocs de treball. Hi han participat quaranta empreses de sectors tant diversos com el sociosanitari, comerç, construcció, turisme, assegurances, formació... Les empreses hi han ofert més de seixanta perfils laborals diferents. Entre les empreses s’hi troben Rutac – Rutes Turístiques i d’Aventura Catalunya, Mapfre, Mercadona, Residència Pi i Sunyer, Fundació Salut Empordà, Hotel San Carlos, Condis Supermercats, Hotel Torremirona, Construccions Metàliques Espolla, Limpio, Residència Europalau, Marlex, Unió d’Empresaris de la Construcció – UEC, Gastrònoms, Punto 21, Fundació Privada Hospital Santa Llúcia, Boats Mediterrani, Càmping Punta Milà – Càmping Sant Pol, Artris Serveis Socials, Big Bang Figueres, Decathlon, Randstad, Aldi Supermercats, Sersa, Clean Deal, Park Aquàtic de Roses, Sidreria Txots, Carrefour i Fundesplai.

A la zona dedicada a la formació ocupacional s’hi ha explicat el Programa PICE per a joves de 16 a 29 anys i els programes dels centres de formació participants: Pivot Point Figueres, Fundació Clerch i Nicolau, Escola Hostaleria de l’Alt Empordà, Unió d’Empresaris de la Construcció Formació, IDFO Figueres, Fundació Drissa, Fundació Altem, Fem! – Oficina Joventut, Cesi Alta Formació, SERSA Formació, i Sistemes Informàtics Icon.

A la zona de tallers ocupacionals els joves han pogut participar a les diferents sessions dels tallers d’imatge personal, risoteràpia i en un escape room.

A la Fira també s’hi han explicat quins són els ajuts per a empreses destinats a fomentar la creació de llocs de treball per a la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.