Creen un nou partit que agrupa les candidatures independents de diversos municipis de Catalunya

Independents de Catalunya demana "descentralització"

Diverses candidatures d'independents a les eleccions locals han creat el nou partit Independents de Catalunya, que pretén agrupar aquest tipus de llistes en els municipis catalans. La formació, que ja figura al registre de partits del Ministeri d'Interior com a coalició, està formada per candidatures d'una cinquantena de municipis de la Cerdanya, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, Osona, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Maresme, i aposta per la "descentralització" com a eix polític.
En la seva presentació aquest dijous a Barcelona, Independents de Catalunya s'ha reivindicat com a moviment municipalista "contra ningú" i ha reclamat modificar la llei per permetre llistes obertes, doble volta en processos electorals i "altres possibilitats", així com regular els sous públics i les incompatibilitats per llei.
 
La formació xifra entre el 17% i el 20% les candidatures independents que hi ha en l'actualitat a ajuntaments catalans, sobretot fora de l'àrea de Barcelona, i considera "absurd que sempre es pensi el país amb els ulls dels que viuen a l'àrea metropolitana". "No pot ser que és decideixi des dels despatxos de la gran ciutat com ha de ser un poble, què pot fer i què no pot fer", per la qual cosa han exigit que es governi "de baix a dalt".