La Bisbal d'Empordà denuncia un treballador per quedar-se els diners dels impostos

L'Ajuntament calcula que s'hauria embutxacat uns 3.000 euros

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha denunciat un funcionari de recaptació perquè s'hauria quedat amb els diners que els ciutadans li donaven en metàl·lic a l'hora de pagar els impostos municipals. Tal com avança Catalunya Ràdio, l'Ajuntament l'acusa de malversació de patrimoni públic i falsedat documental. A més, li han obert un expedient disciplinari i l'han canviat de lloc.
Tot i així, el treballador ja ha tornat tots els diners que s'hauria quedat. Segons l'Ajuntament, el treballador hauria agafat uns 3.000 euros des de 2017. El cas ha sortit a la llum després que alguns ciutadans rebessin una notificació a casa per impagament de rebuts i taxes, tot i que ells ja havien abonat les quantitats corresponents en metàl·lic a l'Ajuntament.
 
Els ciutadans anaven fins a l'Ajuntament on mostraven un "rebut en paper" conforme havien pagat les taxes i impostos, tal com ha detallat l'alcalde del municipi, Lluís Sais. L'alcalde, en veure aquell comprovant, va descobrir "dues males praxis".

En primer lloc, va veure que hi havia un treballador que permetia pagar els rebuts en metàl·lic, quan "des de fa dos anys que ja no es pot pagar en efectiu a dins de l'Ajuntament". A més, posteriorment també van comprovar que "els diners que la gent havia abonat, no estaven ingressats en el compte corrent de l'Ajuntament".

El funcionari ja ha retornat tots els diners que havia anat agafant des de 2017, que segons Sais es tractaria "d'uns 3.000 euros". De tota manera, l'alcalde ha detallat que és "molt difícil" saber exactament quants diners s'hauria embutxacat, perquè tot el que han pogut descobrir fins ara "és perquè els ciutadans han vingut a reclamar que ja havien pagat alguns rebuts".

Aquest treballador s'havia embutxacat diversos tipus de taxes i impostos, des de l'IBI, a l'Impost de Matriculació o també la taxa d'escombraries.

Segon cas aquest any

Aquest és el segon cas en poc temps que l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà descobreix que un treballador es queda amb part dels diners de recaptació municipal. El mes de gener va sortir a la llum que el consistori estava investigant un vigilant de la zona blava per haver-se quedat 51.000 euros. Actualment aquest cas està a mans de la fiscalia, que ha obert diligències per saber què va passar.
 
Aquests fets van servir per crear un protocol a l'hora de recollir la recaptació de les màquines de la zona blava. Des d'ara, els vigilants del municipi van acompanyats per agents de la policia local a l'hora de retirar totes les monedes de la caixa.