Mossos i Guàrdia Urbana intensificaran el patrullatge al centre de Figueres

Les darreres setmanes s'han produït nombrosos robatoris en botigues

Més patrullatge de Mossos i Guàrdia Urbana al centre de Figueres (Alt Empordà). Això és el que s'ha acordat en una reunió entre comandaments dels dos cossos i l'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, aquest dimecres al matí. Masquef ha explicat que hi haurà més presència policial a les nits arran de l'augment de robatoris en comerços registrats durant les últimes setmanes.

Masquef ha dit que des del gener fins aquest cap de setmana s'han produït sis robatoris amb força en establiments del rovell de l'ou i que cal actuar-hi. L'alcalde, però, atribueix els fets a "delinqüents reincidents" que surten en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial i reclama un "enduriment" de les lleis i més "contundència" en aquests casos.

El batlle assegura que fa setmanes els Mossos van detenir dos joves per tres robatoris però que van acabar lliures i diu que les investigacions els relacionen amb el que es va produir al mercat de Nadal a la Rambla i, molt probablement, amb el que ha tingut lloc aquest cap de setmana en una altra botiga del centre.

Per Masquef, aquest és un dels principals problemes que pateix la ciutat juntament amb la "manca d'efectius de Mossos". En aquest sentit, ha tornat a demanar més policies i ha dit que els efectius que hi ha "són clarament insuficients".

Arran de l'increment de robatoris, l'associació Comerç Figueres també ha demanat més agents per combatre la situació.