Unes 50 persones protesten davant els Jutjats de Girona contra les retallades de la Generalitat

Xiulets i cassoles contra les mesures d'austeritat pressupostària i que es deixin vacants sense cobrir

'No a la retallada de plantilles, no a la retallada de plantilles!'. Sota aquest lema, i enmig del soroll de xiulets i cassoles, una cinquantena de funcionaris de Justícia s'han concentrat aquest matí davant l'edifici dels Jutjats de Girona. La d'avui és la primera de les concentracions que els quatre sindicats del sector (STAJ, CSIF, CCOO i la UGT) han convocat setmanalment contra les retallades de personal, i que culminaran el proper 3 de març amb una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els sindicats critiquen que, en els darrers anys, s'han incrementat 'les càrregues de treball' i els assumptes que han entrat als Jutjats. Per exemple, a Girona ciutat, des del 2006 els assumptes penals han augmentat un 28%; les demandes socials, un 47%, i els contenciosos-administratius, un 23%.

Els sindicats, però, lamenten que aquest increment de feina no s'ha traduït amb un augment de plantilles. I que això ha donat lloc a 'un retard caòtic' de sortida dels diferents procediments. A això, els quatre sindicats diuen que ara cal sumar-hi l'anunci del Departament de Justícia d'aplicar 'de manera taxativa' la reducció pressupostària del 10%.

No cobrir vacants

Els manifestants ressalten que la primera conseqüència d'aquesta reducció pressupostària és que s'han deixat de cobrir vacants. 'No cobriran cap baixa, malalties, maternitats, cap compactació, cap substitució. Res de res', recull part del manifest que han llegit els representants sindicals.

La concentració d'aquest matí, la primera de les que s'ha fet arreu de Catalunya, ha congregat una cinquantena de persones a Girona. Per convocar-la, els sindicats han penjat cartells on es crida a la mobilització i es poden llegir les sigles R.I.P, un significat que els manifestants transformen en 'Retallada Insostenible Plantilles'.

La protesta d'aquest matí ha durat aproximadament mitja hora. La següent, es farà dimecres vinent.