La incorporació de noves proves a la Marató d'Empúries fa que la participació augmenti un 45%

El nombre de participants ha arribat a les 1.420 persones

Els canvis que ha patit la Marató d'Empúries aquesta edició ha fet que el nombre de participants s'hagi disparat. Més de 1.400 persones hi ha participat, cosa que significa que hi ha hagut un 45% de participació que l'any passat. La incorporació de la mitja marató ha fet que 610 persones s'hagin inscrit a la prova. També, una de les proves noves, la cursa de 10 quilòmetres, ha tingut 450 participants. D'altra banda, la prova de marató, que ja es feia en altres edicions, ha tingut fins a 360 inscrits.

El guanyador de la marató ha estat Esteve Campmol, del Club Natació Banyoles, amb un temps de 2:40:52, que s'ha convertit en campió de Catalunya. En categoria femenina, la marató l'ha guanyat Anna Rosa Moreno, del F.C. Barcelona, amb 3:08:08. Moreno va córrer el terç l'any passat i el va guanyar, després d'haver vençut tres cops consecutius la Marató d'Empúries. A més, s'ha convertit en la campiona de Catalunya.

Pel que fa a la mitja marató, que aquest any ha substituït al terç, el guanyador ha estat Fabien Wallers (Assa Argeles, 1:13:10). En categoria femenina, la guanyadora absoluta de la mitja marató ha estat l'escalenca Evelyn García (1:36:01).

Una altra novetat aquest any era la prova dels 10 quilòmetres. El guanyador ha estat Albert Rutllan (00:35:52). En categoria femenina les guanyadores dels 10 quilòmetres han estat Agnès Vilanova (CN Olot, 45:52) i Silvia Busó (CN Banyoles, 46:30).

Homenatge a un atleta mort

Els guanyadors s'han endut aquest any el premi Josep Sureda, que s'ha instituït en aquesta edició, en record de l'atleta local mort l'any passat. En aquest sentit, els corredors del club local Flama 91 s'han fet una foto a l'inici de la cursa amb una pancarta en què s'hi podia llegir 'Josep, no t'oblidem'.