Ports acaba les obres de reforç del dic de recer de l'Escala

S'hi ha fet un nou vial d'accés i s'ha obert un passeig enlairat per als vianants

Ports de la Generalitat ha acabat les obres de reforç de la part interior i exterior del dic de recer de l'Escala (Alt Empordà). L'actuació donarà més seguretat a les persones que treballen a la zona, a les activitats que s'hi fan i a les embarcacions amarrades.
L'objectiu és que els onatges dels temporals de llevant sobrepassin el dic i afectin l'activitat portuària. A més, s'ha creat un nou vial d'accés i s'ha obert un passeig enlairat per als vianants que transcorre en paral·lel al vial. Les obres han tingut un cost d'1.070.000 euros i han durat deu mesos.
 
L'actuació ha reforçat el mur de l'espatller al llarg del dic de recer i del talús de l'escullera. A més, l'extrem del dic s'ha enfortit amb la reposició de blocs d'escullera, que s'han col·locat al llarg d'un tram de 200 metres.

Les obres han permès, a més, reordenar la superfície interior adossada al dic i s'ha fet un nou vial d'accés al port per al trànsit rodat en les dues direccions. La mesura s'ha pres per millorar la mobilitat dels vehicles i els vianants. D'altra banda, s'ha construit un nou passeig enlairat d'una longitud de 320 metres, que discorre en paral·lel al nou vial. Per accedir-hi, s'ha fet una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i escales.

La reordenació de l'espai, a més, ha permès reubicar i reordenar l'activitat de l'escar, que abans quedava dividida en dues parts i separades pel vial del poc.

A més, les naus que hi havia en aquest espai s'han millorar per acollir les oficines de l'escar, el taller de manteniment, els vestuaris, entre d'altres. Amb aquesta adequació l'escar de l'Escala podrà donar servei de manteniment, reparació i hivernada a les 1.500 embarcacions del port escalenc i les de fora.