Una vintena d'activistes mostren cadàvers d'animals a Girona per rebutjar les pells com a vestimenta

L'organització Igualtat Animal reivindica els drets dels animals i preveu fer més mobilitzacions a Tarragona i a Lleida

L'organització Igualtat Animal ha dut a terme el segon acte de la campanya en contra de l'ús d'animals com a vestimenta a Girona. Una vintena d'activistes s'han concentrat a la plaça Salvador Espriu de la ciutat i han sostingut cadàvers d'animals morts com visons, conills i martes. Els animalistes també han mostrat cartells amb imatges d'animals explotats per a la producció de peces de vestir. Amb aquesta protesta, l'organització pretén instar la població a deixar d'utilitzar els animals amb activitats quotidianes com l'alimentació o la vestimenta.


'Crear un debat social'

'Volem crear un debat social perquè la gent entengui que pot vestir-se sense treure la pell a ningú', ha assegurat la portaveu de l'associació, Sílvia Carratalá. Segons ha explica l'activista, l'acte vol reivindicar els drets dels animals ja que ells no es poden defensar. Durant la concentració diversos vianants s'han aturat per observar l'acte i molts d'ells se sorprenien quan sabien que els animals estaven morts.

Els cadàvers els han obtingut de diverses granges de l'estat espanyol on els animals es crien únicament per utilitzar-los per a l'alimentació o la pelleteria, o bé dels contenidors d'aquestes granges on havien llançat els cossos dels animals.

Més protestes similars

Els animalistes ja havien fet protestes similars a Barcelona, el 12 de febrer, i preveuen fer-ne també a Lleida i a Tarragona pròximament. Aquest és el segon acte de la campanya en contra de l'ús d'animals com a vestimenta que Igualtat Animal fa a Catalunya, amb l'objectiu de conscienciar sobre les conseqüències que té per als animals utilitzar-los en aquest àmbit.