L'acusat d'intentar matar un home d'un tret a un bar de Celrà diu que l'arma se li va disparar accidentalment

La víctima declara que no tenien enemistat i que unes hores abans de l'atac havien estat parlant 'tranquil·lament'

José E. G., conegut popularment a Celrà com a Pepe, era client habitual del bar Nou i de vegades donava un cop de mà al propietari servint quan hi havia molta feina. El dia 6 de febrer de l'any passat, va anar al bar cap a les nou del matí i va estar ajudant a servir clients. Entre aquests, va servir a la víctima i fins i tot van tenir una conversació amistosa sobre la feina. Una estona després, tant víctima com acusat van marxar del bar. Hi van tornar a coincidir al migdia. La víctima estava 'fent un quinto' amb el seu cunyat quan Pepe va entrar de cop amb una escopeta a la mà. La víctima, que estava a la barra a uns sis metres de la porta, va rebre un tret al pit.

El processat assegura que no tenia intenció de matar ningú, que duia l'escopeta perquè després la volia anar a provar al bosc però que, sense saber com, quan va entrar per la porta se li va disparar. A preguntes del fiscal que ha posat en dubte que a un caçador experimentat com ell que va a cacera des dels 18 anys se li disparés una arma, l'acusat ha dit que no sap com va passar perquè anava molt begut. 'No sé si estava carregada o no', ha explicat. 'Jo no vaig disparar, se'm va escapar no sé com perquè estava begut', ha declarat.

La víctima és un veí de Bordils de 37 anys. Va rebre un tret al pit que també li va travessar la mà. José E. G. ha assegurat que no sentia rancúnia cap a ell ni s'havien barallat aquell dia. Segons ha explicat, feia un temps havien discutit en un bar perquè el processat creia que ell li havia robat un paquet de tabac. Llavors, la víctima el va empènyer i quan José E. G. va caure a terra es va trencar el braç. 'Estava oblidat, el vaig perdonar', ha assegurat el caçador. Tot i això, el processat ha admès que aquest no és el primer incident que ha tingut amb una arma. Ja l'havia utilitzat per intimidar 'un grup de marroquins' durant una disputa que havia tingut l'any 2003 en un bar. Arran d'això, la policia li havia requisat tres armes.

La víctima també ha negat tenir enemistat amb el processat i ha declarat que fins i tot el dia dels fets, unes hores abans, havien estat conversant tranquil·lament al bar i no veia cap motiu per creure que l'acabaria atacant. L'home ha relatat que estava a la barra amb el seu cunyat, es va girar quan va sentir que la porta s'obria i ja va rebre l'impacte del tret.

El fiscal demana inicialment que el condemnin a 14 anys de presó per temptativa d'homicidi i que pagui 80.830 euros en matèria de responsabilitat civil. A la víctima li han quedat seqüeles, va perdre un dit i part de la mobilitat de la mà. També va estar ingressat de gravetat a l'hospital. L'acusació particular eleva la petició 15 anys de presó i a pagar 100.120. La defensa manté com a tesi principal l'absolució.