ERC aposta per canviar les aliances a Girona i pactar amb CiU abans que amb el PSC

La nova candidata dels republicans, Blanca Palmada, afirma que cal fer 'autocrítica' de la gestió dels republicans

Blanca Palmada substitueix Cristina Alsina al capdavant de la llista d'ERC a l'Ajuntament de Girona. Fins ara, només s'ha confirmat que l'acompanyarà Jordi Martinoy com a número 2. Martinoy acaba de deixar el càrrec de delegat del Govern a Girona mentre que Palmada ha estat comissionada d'Universitats. En un dels primers actes com a candidata, Palmada ha explicat que el projecte d'ERC és de 'renovació i canvi profund'.


Per això, ha fet autocrítica i ha dit que la formació 'no ha estat sempre a l'alçada' durant els vuit anys que ha estat governant amb el PSC i ICV a l'ajuntament. 'Hem de rectificar ràpid els errors que s'hagin fet perquè el que s'ha fet no sempre ha estat suficient', ha manifestat Palmada que ha avançat que dins la seva llista no hi haurà 'polítics professionals'. De fet, la mateixa Palmada s'ha compromès a compaginar la seva tasca com a professora de la Universitat de Girona amb la tasca dins l'ajuntament. 'Volem ser gent normal, en contacte amb la realitat, que quan surt de treballar fa una feina per la comunitat', ha explicat.

La formació s'ha marcat coma primer objectiu 'recuperar la confiança' dels gironins i aconseguir que es vegi ERC 'com un partit responsable'. Dins aquest gir, Palmada ha avançat que cap membre del grup municipal d'ERC compaginarà càrrecs dins l'ajuntament amb responsabilitats en d'altres institucions. Actualment, per exemple, la tinenta d'alcalde d'ERC a Girona, Cristina Alsina, és presidenta del Consell Comarcal del Gironès.

Pel que fa als pactes, Palmada només ha descartat fer-ho amb el PP però ha dit que estan oberts a negociar amb la resta de partits. Ara bé, la candidata republicana no s'ha amagat de mostrar les preferències per un govern amb CiU. '32 anys de govern socialista no són molts, són massa', ha sentenciat Palmada que reconeix que presentar un 'projecte de canvi' als ciutadans de la mà dels socialistes 'seria difícil d'explicar'.

ERC ha presentat aquest dimecres el vídeo de precampanya, sota el nom 'la força del canvi', on es relacionen la fundació del partit ara fa 80 anys i l'actualitat política. Palmada ha dit que ERC té una 'responsabilitat històrica' però ha matisat que, malgrat la independència és un dels objectius, es presenten a les eleccions amb la intenció de solucionar 'els problemes reals dels gironins siguin competència o no de l'ajuntament'.