El Patronat de Turisme critica que la rendibilitat de l'aeroport de Girona 'no es correspon' amb les inversions d'Aena

El consell d'administració reclama que es lluiti perquè no decreixin els destins i les freqüències actuals

Per últim, el Patronat remarca que, 'mentre no es resolgui la gestió territorialitzada' de l'aeroport, cal que les administracions competents n'assegurin el futur. L'última reunió del Patronat de Turisme ha posat sobre la taula la preocupació per 'la incertesa' sobre el futur de l'aeroport de Girona. El seu consell d'administració considera 'imprescindible' que no decaiguin ni el número de destins ni les freqüències actuals, moltes de les quals opera Ryanair, i demana respostes tant a l'Estat com a la Generalitat.

El Patronat recorda a les dues administracions 'la importància i la repercussió' que l'activitat de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar té al conjunt del territori gironí, 'i el seu desenvolupament, especialment en el sector turístic de la demarcació'.

En aquest punt, el consell d'administració posa un toc d'atenció sobre la situació actual, i lamenta les inversions que es porten a terme per part de Foment. Per això, en un comunicat, el Patronat de Turisme critica que 'la rendibilitat de l'aeroport, el tercer en guanys de tots els aeroports de l'estat espanyol, no es correspon amb la inversió que hi destina Aena per garantir els volums d'activitat actuals i la seva evolució futura'.

Per això, l'ens depenent de la Diputació de Girona reclama fermesa a les dues adminstracions, i demana que es consideri la importància de garantir, i més tenint en compte la crisi econòmica, l'activitat del mateix aeroport, 'amb els llocs de treball directes i indirectes que genera'.

Finalment, el Patronat de Turisme demana que, mentre el territori no participi en la gestió de l'aeroport de Girona, les administracuins competents 'es comprometin a trobar les fórmules adequades que mantinguin l'activitat actual de la infraestructura'.

Més d'un 30% de descens

Segons les darreres dades fetes públiques per Aena, aquest passat gener les instal·lacions de Vilobí d'Onyar van perdre un 32,5% de viatgers respecte el mateix mes del 2009. En concret, van passar per l'aeroport de Girona 189.795 passatgers. Aquest percentatge de reducció és semblant al que van registrar també les operacions; en aquest cas, van caure un 34,7% i se'n van comptabilitzar 2.060.

El descens de passatgers a l'aeroport de Girona ha estat una tònica d'aquesta temporada d'hivern. El motiu principal es deu a la reducció d'operacions per part de Ryanair arran de l'aterratge de la companyia de baix cost al Prat. Entre d'altres, Ryanair ha portat a Barcelona freqüències a Milà o Brussel·les, i destins com Porto o Leeds.