El jutge processa el cambrer que va matar la turista italiana a Lloret de Mar per assassinat i agressió sexual

La interlocutòria obliga Víctor Díaz a pagar una fiança de 300.000 euros per cobrir responsabilitats

Dos anys i mig després, el jutjat de Blanes ha tancat la instrucció del crim de la jove turista italiana a Lloret de Mar. Federica Squarise va morir la matinada de l'1 de juliol del 2008 durant les seves vacances. Segons recull la interlocutòria del jutge, la jove i unes amigues van anar al bar 'Beach and Friends', on treballava el processat, Víctor Díaz Silva.

Un cop el local va tancar, el cambrer, la turista i les seves amigues van marxar plegats cap a un altre pub, el 'Yates'. Quan la jove italiana va sortir del local, l'acusat la va seguir i li va proposar anar a un parc que estava molt a prop de l'hotel on s'allotjava.

Va ser en aquest parc on, segons recull la interlocutòria, el processat 'va despullar' Squarise i 'hi va tenir accés carnal sense el consentiment' de la víctima. Aleshores, la jove hauria amenaçat Díaz Silva de denunciar-lo per intent de violació. Aquesta amenaça va fer que l'home estrangulés la jove italiana i li introduís roba a boca fins a matar-la.

Després d'assegurar-se que era morta, Díaz Silva va arrossegar el cos de la noia uns metres per tal d'amagar-lo i el va tapar amb branques per evitar ser descobert. El cos va ser trobat dies després d'una intensa recerca al mateix parc, després que les amigues de la jove italiana alertessin de la seva desaparició.

El cambrer uruguaià va ser detingut a Tarragona una setmana després de cometre el crim. Díaz Silva havia declarat després de l'assassinat davant dels Mossos com a testimoni però després va desaparèixer.

La interlocutòria recull que, en la seva declaració després de ser detingut, Víctor Díaz va admetre haver matat la turista italiana. Tot i això, l'acusat va negar haver forçat la jove i va sostenir que les relacions havien estat consentides. De totes maneres, el jutge de Blanes entén que hi ha elements suficients per processar l'acusat pels delictes d'assassinat i agressió sexual.

Tancar la instrucció del cas

La resolució, doncs, tanca la instrucció del cas i obre el camí perquè el crim arribi a judici a l'Audiència de Girona. L'afer, però, no es jutjarà per la via de jurat popular, sinó que seguirà el procediment ordinari. Així es va acordar a petició de l'advocat defensor de Díaz Silva, demanda a la qual el ministeri fiscal no s'hi va oposar.

La interlocutòria de processament també resol que, en espera del judici, l'acusat estigui en presó preventiva. A més, amb la voluntat d'assegurar el pagament d'indemnitzacions, el Jutjat d'Instrucció Número 5 de Blanes obliga l'assassí confés a dipositar una fiança de 300.000 euros en un termini de 24 hores. En cas que no ho faci, se li embargaran els béns o s'acreditarà que és insolvent.

Finalment, en el seu escrit, el jutge també resol prendre declaració indagatòria a Víctor Díaz Silva el proper 9 de març a dos quarts de deu als jutjats de Blanes.