Un any després, la Diputació torna a insistir a l'Estat espanyol que reprengui les obres a la N-II

El PSC proposa demanar a Foment si ja disposa de finançament per als trams entre Tordera i Caldes de Malavella

En la seva intervenció durant el ple, Torramadé ha reflexionat que un any després de la moció de la Diputació per les obres de l'N-II, no hi ha 'ni planificació, ni inversió, ni dotació, ni execució'. 'Ha passat un any i estem allà mateix', ha subratllat. Així, ha instat a fer de nou el reclam al govern espanyol, en el mateix sentit que l'any passat.

Reclamar el desdoblament per al 2015

En concret, instant l'Estat que reprengui les obres aturades; requerint-li que s'accelerin els processos administratius per garantir l'execució de les obres en els trams no iniciats; que el govern estatal garanteixi les dotacions pressupostàries per al finançament de la totalitat del desdoblament, i que es comprometi 'en ferm' a haver executat el cent per cent del desdoblament el 2015 com a data última.

Per la seva banda, Casassa ha respost que des de Foment 's'ha avançat per solucionar-ho', especialment en els trams entre Tordera i Caldes de Malavella, tot i que ara cal mirar 'si és veritat que hi ha confirmades vies de finançament', i comprovar si hi ha terminis per tornar a començar les obres. Tot i així, juntament amb el president de la Diputació, Enric Vilert, s'ha mostrat favorable a reclamar de nou a l'Estat que s'impliqui en l'N-II. En aquest sentit, Vilert ha lamentat que les obres avancen a ritmes més accelerats quan es tracta de carreteres de la resta de l'estat espanyol.

Quant a la forma de la reclamació, Torramadé ha proposat anar més enllà de l'any passat i fer-ho per carta al Ministeri de Foment, per després poder passar la resposta rebuda als consistoris afectats. Ara, doncs, caldrà consensuar el text de l'escrit que es preveu fer arribar al govern estatal.