El secretari nacional de l'ANC detingut a Girona surt en llibertat

Jordi Alemany s'ha acollit al dret a no declarar

El secretari nacional de l'ANC, Jordi Alemany, detingut a Girona ha sortit en llibertat. Els Mossos d'Esquadra l'han localitzat aquesta tarda i l'han conduït al jutjat, que l'investiga per suposadament haver despenjat la bandera espanyola de la delegació del Govern a Girona durant l'aniversari de l'1-O. Alemany s'ha acollit al seu dret a no declarar. El membre de l'ANC ja va ser arrestat dissabte a Madrid per no haver-se presentat a la primera citació que havia fet el jutjat d'instrucció 4 de Girona pels mateixos fets. A les portes dels jutjats, s'hi ha convocat una concentració de suport.
Segons ha explicat Alemany, els Mossos d'Esquadra l'han detingut molt a prop de casa seva quan tornava de fer esport i l'han portat a la comissaria de Vista Alegre. Des d'allà, ha anat al Jutjats de Girona on aquest dijous precisament hi ha de guàrdia el jutjat d'instrucció 4, el que porta les causes contra els activistes que suposadament van participar en les mobilitzacions del primer aniversari de l'1-O a la ciutat.

El jutjat va dictar una ordre de detenció contra el membre del secretariat nacional de l'ANC el 7 de març quan va decidir no comparèixer a la citació. L'investiguen per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per presumptament formar part del grup de manifestants que va entrar a la seu de la Generalitat i va despenjar la bandera espanyola.

Alemany va decidir anar igualment a Madrid per participar a la manifestació de dissabte. Unes hores abans de la mobilització, la policia espanyola el va detenir. Durant 24 hores va estar als calabossos de dues comissaries i al dels jutjats, fins que va sortir en llibertat diumenge al migdia.

El secretari nacional de l'ANC, assistit pel despatx Salellas Advocats, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del magistrat i ha sortit en llibertat. "Tot ha estat molt ràpid, entre que m'han detingut i que he sortit ha passat una hora", ha detallat. A les portes del jutjat de guàrdia l'esperaven una quinzena de persones que s'hi han concentrat com a mostra de suport.

Jordi Alemany recorda que continua la instrucció contra els 21 encausats per les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O, entre els quals hi ha els setze arrestats per la policia espanyola com els alcaldes de Verges i Celrà i un fotoperiodista. "Esperem que s'arxivi", ha dit.

A banda d'Alemany, també hi ha un altre activista denunciat pels Mossos d'Esquadra (aquest pel tall de l'AVE) que també ha anunciat que opta per desobeir i no comparèixer voluntàriament al jutjat. "Hem optat per la via de la no cooperació amb la justícia espanyola, és un gest simbòlic per evidenciar que no hem de cedir davant al repressió i que hem de tirar endavant per la independència i per la República catalana", ha conclòs.

A aquest altre activista el jutjat no li va poder entregar la citació pel 15 de març.