Perpinyà i Figueres signen un conveni per dur a terme accions conjuntes de sostenibilitat

Les energies renovables, les ordenacions paisatgístiques o les polítiques de transports col·lectius són alguns dels eixos de l'acord

Durant la presentació del conveni, que s'ha signat a Perpinyà, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha destacat l'interès en 'sumar esforços' per damunt del massís de l'Albera, amb un projecte que ha qualificat de 'molt potent' perquè pot facilitar l'emergència d'un 'territori transfronterer sostenible'. Per la seva banda, l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha subratllat la necessitat de 'pensar en les generacions futures' a través de l'economia sostenible com a 'nova font de riquesa'. En aquest sentit, el president de la PMCM, Jean-Paul Alduy, ha insistit en voler 'superar la frontera' i ' generar una economia transfronterera, propiciada per un marc general, com el de la sostenibilitat', que, segons ell, ' tard o d'hora acaba sent una realitat'.

Acompanyen aquesta primera etapa fundadora un comitè de seguiment i un grup de treball, que ja s'ha fixat com a objectiu fomentar actuacions coordinades entre el Rosselló i Figueres, per tal d'acollir-se en els dispositius d'ajuda financera supraestatals de la Comissió Europea.